Osijek
HGK - ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK

Osnaživanje žena u poduzetništvu
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
HGK - Županijska komora Osijek, u suradnji s tvrtkom Present Communications d.o.o., udrugom Međunarodna mreža poslovnih žena i Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju TIKA, organizirala je dvodnevnu (11. i 12. lipnja) školu poduzetništva za žene, održanu u Županijskoj komori Osijek. Riječ je o nizu predavanja za žene koje žele otvoriti ili unaprijediti svoj posao kako bi budućim, ali i trenutnim poduzetnicama omogućile nova znanja i vještine u stvaranju vlastitog poduzeća.

Ivana Radić, predsjednica udruge Međunarodna mreža poslovnih žena, istaknula je kako su kroz malu školu poduzetništva koju provode u Zagrebu prošle već četiri generacije, odnosno 120 žena, a sve u cilju da ih potaknu i motiviraju da se okušaju u vlastitom poslu. "U posljednjih deset godina, u Hrvatskoj, žene su malo odlučnije krenule u samostalni posao, pa se tako broj osnovanih poduzeća s deset popeo na 24 %, što je sjajna stvar. Ono što ženama najviše nedostaje je samouvjerenost, pa im mi u udruzi nastojimo pružiti podršku u onim temama koje ih muče i koje su im važne kako bi se aktivno uključile u svijet poduzetništva. Trenutno poslovno okruženje nije baš poticajno, osobito nakon novog zakona, jer primjerice od početnica traži da imaju financijsku konstrukciju za idućih godinu dana kako bi uopće krenule u nešto, odnosno moraju svaki mjesec izdvajati šest ili sedam tisuća kuna za direktorsku plaću", zaključila je Radić. E. Nenadić

Ema Nenadić
Pet godina za razvoj u Hrvatskoj
Ivana Radić govorila je o snalaženju žena na tržištu i istaknula kako su na drugim tržištima potrebne tri godine za razvoj, dok na hrvatskom tržištu treba više od pet godina, a ono što ga najviše koči su različiti parafiskalni nameti. “Danas žene, između 35 i 45 godina, koje su ostale bez posla, uglavnom osnivaju tvrtke s onim znanjima otprije i u cijelom se procesu mijenjaju i prilagođavaju tržištu, a s obzirom na to da je Hrvatska plitko tržište koje nema jaku kupovnu moć, treba se umrežiti u regiji da bi se nešto kvalitetno pokrenulo”, zaključila je Radić.
Možda ste propustili...

DEKORATIVNA RASVJETA U SREDIŠTU GRADA ČEKA POPRAVKE

Pješački će most na Gospu svijetliti i u papinskim bojama

OBIŠLI SMO NEKOLIKO LOKACIJA U SREDIŠTU GRADA NA KOJIMA BUJA AMBROZIJA

Za crveno na peludnom semaforu odgovorni i građani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UČESTALE KRAĐE U TRGOVINAMA DOVODE DO APSURDNIH SITUACIJA

Kad sam nedotjerana, na kulen mi zalijepe alarm

2

GRAĐANI PORUČUJU UNIKOM-U:

Fontane bi trebale biti ukras, a ne ruglo, kao ove u centru!

3

KADA UREĐENJE PROSTORA KOD SPEEDWAYA?

Došen: Mjesec dana nismo dobili odgovor iz Grada!

oglas