Osijek
OBITELJ KOJA JE GANULA REPREZENTATIVCA

David: Mama je dobila dres,
pa će Lovrenu ispeći tortu
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Gluhonijema Ivana Živković i njezin sin veliki su obožavatelji Dejana Lovrena

Društvene mreže posljednja dva dana preplavljene su objavom hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, koji je nakon utakmice Hrvatska - Wales gluhonijemoj ženi poklonio dres, a njezin sin zaplakao je od sreće. Doznali smo kojom je to osječkom obitelji oduševljen Lovren – riječ je o gluhonijemoj Osječanki Ivani Živković i njezinu devetogodišnjem sinu Davidu, koji je autorici ovoga teksta ushićeno prepričao dojmove.

- Kad je mami dao dres, to me je rasplakalo i Lovren me je pitao zašto plačem. Rekao sam mu zato što sam sretan, jer uistinu jesam! Ovo je prvi put da sam se fotografirao s nekom zvijezdom, a da ne pričam kako je majka oduševljena što je dobila dres nogometaša koji joj je prirastao srcu - ispričao nam je David, objasnivši da je s majkom Ivanom nakon utakmice sišao s tribina i u tom je trenutku Lovren dobacio majicu. U želji da mu zahvali, krenula je za njim i Lovren se potom vratio te zagrlio Davida, kojemu su potekle iskrene suze.

- Nisam ljubomoran što je mama dobila dres, a ne ja, ionako joj je malo tijesan. Rekla mi je da ću ga smjeti odjenuti kad bude neka utakmica i nadam se da ću opet moći gledati ako bude neka u Osijeku ili negdje blizu - poručio je David, kojem je, kao i njegovoj majci, karte, koje su planule puno prije utakmice, nabavio kum Danijel Lenger i ovjekovječio dirljiv trenutak kad je nogometaš Liverpoola darovao dres Ivani, ali i zagrlio njezina sina. No to neće biti i jedino fotografiranje. Naime, David nam je otkrio da će već u ponedjeljak slavni nogometaš, kako je doznao, doći u Portanovu.

- Majka je rekla da će mu napraviti tortu i jedva čekam taj susret - poručio je David, kojem je, kao i njegovoj majci, ovo bio prvi put da je bio na nogometnoj utakmici u Gradskome vrtu. I taj prvi put bio mu je više nego sretan, jer ne samo što je dobio zagrljaj nogometne legende nego je i majka Ivana dobila dres koji je priželjkivala iako se ni u snu nije nadala da će ga doista dobiti. "Lovren 6" u obitelji Živković sad ima počasno mjesto.

Marija Mihelić
ZBOG MAJKE DEVETOGODIŠNJI DAVID DAVNO NAUČIO HRVATSKI ZNAKOVNI JEZIK
Kolika je povezanost Davida (brat Borna tek je četiri i pol godine, nap.a.) i njegove majke, pokazuje i to što je taj devetogodišnjak bez problema naučio znakovni jezik kako bi se mogao s njom sporazumjeti. Naravno, bio nam je od velike pomoći i prilikom razgovora o susretu te Osječanke s Juga 2 s njezinim omiljenim nogometašem.

- Da, naravno da znam hrvatski znakovni jezik. Malo mi, recimo, manje ide slovo “đ”, ali, u svakom slučaju, mama i ja dobro se možemo sporazumjeti. Ona vam je na društvenim mrežama i ima puno prijatelja, ali kad treba razgovarati, ja joj rado pomognem - rekao nam je devetogodišnji David, učenik trećeg razreda Osnovne škole “Tin Ujević”. Na upit zašto baš Lovren, David je, bez konzultacije s majkom, priznao:

- Odabrala ga je jer je zgodan. Ma šalim se! Ona voli pristojne ljude, a Dejan Lovren baš je takva osoba. Pristojan i dobar, ja sam to vidio - kaže David.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike