Osijek
ROTARY KLUB OSIJEK

J. Šimić: Najviše ćemo se okrenuli djeci koja imaju najviše potreba
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Josip Šimić preuzeo je predsjedanje Rotary klubom Osijek. Novi je to izazov za tog u osječkoj javnosti poznatog i priznatog, odnedavno umirovljenog, gospodarstvenika, ali i dugogodišnjeg člana te svjetske humanitarne organizacije.

Održana je, uobičajeno za ovo doba godine, skupština kluba i primopredaja klupske uprave. Bivši predsjednik Juraj Arambašić izvijestio je o prošlogodišnjim rezultatima, istaknuvši međunarodne aktivnosti i obilježavanje 25. godišnjice osnutka kluba. Ovaj je klub jedan od najstarijih Rotary klubova u Hrvatskoj, sve ovo vrijeme i promicatelj ideje rotarijanstva na prostorima Slavonije. Osječkoj su javnosti poznati po organizaciji Božićnog humanitarnog koncerta. Prihodom od prodaje ulaznica i donatora stipendiraju se daroviti učenici ili se pak realiziraju projekti, primjerice nabava neurofeedback uređaja darovanog udruzi obitelji djece s autizmom ili pak obnova dječjih gradskih igrališta.

Novi predsjednik, Josip Šimić, u rad će kluba unijeti i neke novine.

- Pokušat ću doći do što više sredstava kako bismo još više mogli pratiti humanitarne projekte, a unutar toga najviše bismo se okrenuli djeci koja za to imaju najviše potreba. Proširio bih suradnju s klubovima, nešto više se pri tome želim okrenuti Mađarskoj, jer oni imaju pozitivna iskustva u programima međunarodne suradnje, no i zbog toga što su oni već iskazali interes za suradnju s našim i ostalim slavonskim klubovima - kaže Šimić. Uprava koju je okupio (Marko Dumančić, zamjenik predsjednika; Ivica Milković, tajnik, te rizničar Ivan Mihaljević) ima namjeru još se više otvoriti javnosti.

- Jasnije i otvorenije pokazati ono što klub radi, i kroz medije i nove programe, a sve kako bismo popularizirali humanitranu aktivnost svjetske Rotary organizacije - kaže Šimić.

Skupštini su nazočili gosti iz RC J. J. Strossmayer, RC Vinkovci, Rotaracta Osijek te članice kluba Inner Wheel, kao i prijatelji iz Rotary klubova Mađarske i SAD-a. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike