Kultura
U BRODSKOM SALONU “VLADIMIR BECIĆ”

Radovi svih sudionika likovne kolonije Požega
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Kolektivna izložba slika sudionika prošlogodišnje likovne kolonije "Vila Velebita" otvorena je u Likovnom salonu "Vladimir Becić" u Slavonskom Brodu.

Lička zavičajna udruga "Vila Velebita" iz Požege već nekoliko godina organizira likovnu koloniju na kojoj sudjeluju umjetnici iz cijele Slavonije, ali i šire. Svake godine, zahvaljujući koloniji nastaju novi likovni radovi, a posljednje, koji su rezultat ovog okupljanja umjetnika, od prije nekoliko dana mogu vidjeti i Brođani, u Salonu "Vladimir Becić".

Trg Sv. Trojstva, katedrala sv. Terezije Avilske, pejzaži i drugi motivi bili su inspiracija umjetnicima, a takav je i cijeli požeški kraj. Oni samo čekaju da budu naslikani, rekli su umjetnici čiji se radovi mogu vidjeti i u Slavonskom Brodu.

Cijela priča o likovnoj koloniji počela je prije četiri godine, na inicijativu Josipa Fajdića, predsjednika udruge "Vila Velebita".

Radove je ovaj put predstavilo čak 28 slikara iz različitih krajeva Hrvatske - od Osijeka i Vinkovaca do Petrinje i Zagreba. Među brojnim umjetnicima uvijek ima i akademskih slikara, ali i samoukih. D.Kć.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANA INSTALACIJA VINKA VIDMARA

"Karambol" na Trgu Ante Starčevića intrigira Osječane

2

"KARAMBOL" VINKA VIDMARA OD SUTRA NA TRGU ANTE STARČEVIĆA

Ciljana skupina nisu ljudi koji dolaze u galerije na likovne izložbe, nego svi slučajni prolaznici

3

25. DANI JOSIPA I IVANA KOZARCA: "OSVOJSKI" JE KNJIGA GODINE

U iščekivanju jedne, osvojila drugu književnu nagradu