Sport
NOGOMETNI MEMORIJAL “TOMISLAV JERKOVIĆ” U LIVANI

Limači NK Osijek na penale pobijedili vršnjake Dinama i osvojili 11. izdanje turnira
Objavljeno 11. lipnja, 2019.

Nogometni klub Tomislav iz Livane i škola mladeži toga aktualnog županijskog prvoligaša prošloga su vikenda organizirali Memorijal "Tomislav Jerković" u kategoriji limača (U-11).

Prema broju sudionika i kvaliteti svrstava se među najjače turnire toga godišta u regiji. Ovogodišnje 11. izdanje okupilo je 32 sastava iz čak osam zemalja, a predstavnika je premijerno imala Kina čija se škola iz Šangaja predstavila gledateljima na tamošnjem ŠRC-u "Kralj Tomislav". Iz Mađarske su bili MTK Budapest, PMFC (Pečuh), Kaposvar Rakoczi i Mohacsi TE, ASO DETA, LPS Banatul i Juventus (Temišvar) bili su iz Rumunjske, a Srbiju su zastupali subotički Spartak i novosadska Petrika. Akademija bivšeg Osijekova igrača Nermina Šabića Tempo Sport Zenica, Sarajevo i Zvijezda (Gradačac) bili su gosti iz Bosne i Hercegovine, Domžale iz Slovenije i Pandev akademija iz Sjeverne Makedonije. Hrvatske klubove predvodio je prošlogodišnji pobjednik Dinamo (Zagreb) uz kojeg su još bili: Osijek, Hajduk (Split), Cibalia (Vinkovci), Šibenik, Segesta (Sisak), NŠ Međimurje (Čakovec), selekcija Međimurja, Lošinj, Đakovo Croatia, Hypo limač (Osijek), Čepin, Grafičar (Osijek), Donji Miholjac, Bilje, Slavonac (Tenja) i domaći Tomislav. Poslije dvodnevnog nadmetanja završni su susret izborili Osijek i Dinamo, a primat je otišao na stranu "bijelo-plavih" zahvaljujući boljem izvođenju penala jer je susret završen bez pobjednika (1:1). Pobjedniku su pripale i sve pojedinačne nagrade jer je za najboljeg igrača izabran Luka Krstić, koji je ujedno bio i prvi strijelac toga dvodnevnog natjecanja, kojemu su pokale uručili Vedran Jugović i Tomislav Šorša, a najboljim vratarom proglašen je Niko Ivanković kojemu je nagradu uručio Marin Skender. Kapetanu Dinama pokal za drugo mjesto uručio je Zoran Arsenić, a Andrej Šimunec dao je pokal za treće mjesto Domžalama. Petrika je bila fair-play momčad, a taj im je pokal uručio predsjednik škole Tomislava Stjepan Rukavina. Unuci pokojnog Tomislava Jerkovića uručili su kapetanu Osijeka prijelazni pokal, a pobjednički je predao seniorski trener Dino Skender.

Rezultati polufinala: Osijek - Domžale 2:1 i Dinamo - Petrika 3:0; za 3. mjesto: Domžale - Petrika 1:0. Finale: Osijek - Dinamo 3:2 (1:1). D.Lekšan
Najbolji igrač i strijelac turnira je Luka Krstić, a vratar Niko Ivanković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike