Sport
POBJEDOM PORTUGALA ZAVRŠENO PRVO IZDANJE LIGE NACIJA

Ronaldo: Ovaj je naslov za naše navijače, pripada cijelom Portugalu
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Pobjedom domaćina Portugala nad Nizozemskom 1:0 završeno je premijerno izdanje novog UEFA-ina natjecanja Lige nacija. U finalu odigranom na Dragao stadionu u Portu za slavlje domaćina i drugi reprezentativni trofej nakon europske krune 2016. zabio je Goncalo Guedes (60).

Finalna utakmica nije donijela priželjkivani "vatromet" prilika i pogodaka, što je donekle i razumljivo. Iako su mnogi bili skeptični glede ovog novog natjecanja, jasno je bilo da će sudionici završnice napraviti sve da ga i osvoje, kad su već toliko daleko dogurali. Domaćin je bio bolja momčad te je to konačno i naplatio nakon sat vremena igre i tek tada su nešto opasnije prema naprijed krenuli i Nizozemci. No, nisu uspjeli izboriti produžetke, a očito su djelomično platili danak i igranju istih tri dana ranije protiv Engleza. Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Portugalac Bernardo Silva, a Nizozemac Frenkie de Jong najbolji je mladi igrač. Iako se ne događa često da netko od suigrača uskoči u prvi plan umjesto Cristiana Ronalda, najveća portugalska zvijezda nije skrivala radost zbog novog trofeja, a pripala mu je i nagrada za najboljeg strijelca turnira, zahvaljujući hat-tricku protiv Švicarske u polufinalu.

- Bilo je odlično, jako sam sretan. Osvojiti trofej kod kuće, pred svojim navijačima, velika je čast. Zaslužili su to, pružali su nam podršku cijelo vrijeme u oba susreta i ovaj je trofej za njih, pripada cijelom Portugalu. Ova reprezentacija ima veliki potencijal, puno je mladih igrača koji će s vremenom stjecati iskustvo i postali bolji. Želim i dalje biti dijelom ovog projekta jer se osjećam dobro i spremnim pomoći reprezentaciji, koja ima potencijala osvojiti još trofeja - rekao je nakon finala Ronaldo.

Uz žal zbog propuštene prilike za trofejom, Nizozemci ističu i zadovoljstvo što su pokazali kako se vraćaju u vrh europskog nogometa.

- Šteta što smo izgubili i da smo ostali praznih ruku, ali moramo biti ponosni na sebe. Radimo velike korake naprijed i to se mora nastaviti. Ovaj poraz ne smije zaustaviti naš razvoj - smatra stoper Virgil van Dijk. G.R.
Bernardo Silva

veznjak Portugala

- Sretan sam što sam pomogao momčadi. Naravno da je najvažnije da je Portugal pobijedio, ali dobro je i kad tome možete pridodati i individualnu nagradu. Sretan sam sa svojim igrama, ne samo u Ligi nacija nego i cijele sezone.
Najčitanije iz rubrike