Osijek
ZAVRŠILI IZBORI NA SVEUČILIŠTU JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Studenti odlučili o sastavu Studentskog zbora
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Poznati su rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i njegovih znanstveno-nastavnih/umjetničko-nastavnih sastavnica, održanih 6. lipnja na osječkim visokoškolskim ustanovama.

Od ukupno 16.234 studenta s pravom glasa, na izbore je izišlo njih 3880, odnosno 24 posto, a najviše su glasova kolega dobili: Fran Ivan Škorić (Ekonomski fakultet u Osijeku), Luka Jurčević (Ekonomski fakultet u Osijeku), Luka Kurtović (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek), Ivan Strinić (Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek), Ante Grabić (Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek), Melita Lucić (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku), Ivan Bilandžija (Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek), Marko Grozdanić (Odjel za matematiku), Sara Ćavar (Filozofski fakultet Osijek), Milan Opačak (Poslijediplomski sveučilišni studij Elektrotehnika na FERIT-u), Nikola Volarić (Poslijediplomski sveučilišni studij Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Osijek) i Romana Ćosić (poslijediplomski sveučilišni studij Pravo na Pravnom fakultetu Osijek). U Zboru su zastupljena sva područja znanosti i umjetničko područje, a svaki od izabranih kandidata ima i svog zamjenika. Mandat članova Studentskog zbora traje dvije godine, a mandat predsjednika, koji će biti izabran na konstituirajućoj sjednici jednu akademsku godinu.

Jedna od osnovnih uloga Studentskog zbora odnosi se na brigu o interesima i pravima studenata na razini pojedinog visokog učilišta (fakulteta, sveučilišta, veleučilišta), ali i na državnoj i međunarodnoj razini kroz Hrvatski studentski zbor. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike