Osijek
PODUZETNIK SPAŠAVA SECESIJSKU VILU OD DALJNJEG PROPADANJA

Branko Ostović kupio vilu Batory
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Samo dva mjeseca od objave natječaja za prodaju vile nekadašnjeg ravnatelja "Union" paromlina u Osijeku iz 1906. godine, poznatije kao Villa Batory, u Radićevoj ulici, ovaj secesijski bombon konačno ima novog vlasnika. Naime, kuću i okolno zemljište na adresi Radićeva 23, ukupne površine gotovo 3000 četvornih metara, kupila je tvrtka Vicus d.o.o. iz Osijeka. Iza ove tvrtke zapravo stoji poznati osječki poduzetnik Branko Ostović, koji za naš list priznaje kako je o kupnji ove nekretnine s osječkom bolnicom pregovarao devet godina i kako više nije ni vjerovao da će doći do mogućnosti njezine kupnje zbog pravno-imovinskih problema koji su usporavali prodaju.

- Nekretnina je danas, nažalost, u vrlo lošem i oštećenom stanju i mi smo započeli s njezinim raščišćavanjem i zaštitom. Ono što najiskrenije mogu reći je da nemam apsolutno nikakvih poslovnih planova s njom. Kupio sam ju isključivo da ju spasim od daljnjeg propadanja. Krećemo u renovaciju zgrade i povrata starog sjaja, a generacije nakon mene neka razmišljaju kako će ju iskoristiti. Sada si mogu priuštiti da se bavim uređenjem ovog objekta čisto iz gušta i ljubavi prema ljepoti - komentirao je za naš list Branko Ostović.

Recimo kako je ova nekretnina prodana za nešto malo manje od pet milijuna kuna, no stručnjaci napominju kako je za obnovu objekta nužno još oko 40 milijuna kuna. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

OSJEČKI OGRANAK „SNAGE SLAVONIJE I BARANJE” PREDSTAVIO KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Šišljagić: Želim Osijeku vratiti status metropole koja mu pripada

U SURADNJI S GRADSKOM ČETVRTI “JUG 2”

Izviđači “Hrasta” pomažu Banovini

PONOVNO SE OKUPILI AKTERI RATNE FOTOGRAFIJE

Tragedija ih je spojila u neraskidivo prijateljstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTAVLJENI RADOVI NA NOVOM STADIONU

Vlasnik privatne parcele i NK Osijek postigli dogovor

2

NAKON ČLANKA U GLASU SLAVONIJE

Novih pet reflektora stiže za desetak dana?

3

CRNA TOČKA U JOSIPOVCU

Ponovno sudar kod školskog parkirališta