Regija
NA GRADSKOM VIJEĆU

Proračun veći za 20 milijuna kuna
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
NAŠICE

Posljednja sjednica Gradskog vijeća prošla je bez puno rasprave, a jednoglasno su prihvaćene gotovo se točke. Od važnijih istaknuto je jednoglasno prihvaćanje izvršenja gradskog proračuna, koji je u 2018. godini bio najveći do sada, a u usporedbi s proračunom od prethodne godine veći je više od 20 milijuna kuna.

- Ovo je najviše izvršenje proračuna otkako imamo grad Našice - rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je pohvalio rad gradske uprave koji su uvelike zaslužni za ovaj rekord.

- Zajedničkim radom vidimo da puno toga možemo napraviti, jer cilj nam je da naš grad bude što ljepši, bolji i ugodniji za život - dodao je gradonačelnik.

Tako je, uz ostalo, prihvaćeno i izvješće o izvršenju programa korištenja sredstava ostvarenih od prodaje, zakupa i dugogodišnjeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u iznosu od 1.309.712 kuna. Prema dnevnom redu za javne potrebe u socijalnoj skrbi u Gradu Našicama je, u 2018. godini, utrošeno 2.125.927 kuna, za javne potrebe u kulturi 878.727, za javne potrebe u sportu 1.729.635, a za javne potrebe u tehničkoj kulturi Grada Našica utrošeno je 73.000 kuna.

- Zahvaljujem na ovako ugodnom radu svim vijećnicima, a posebno sam ponosan što ni jedan glas nije bio protiv neke odluke ili izvješća - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba. On je istaknuo da je još jedna posebnost ove sjednice bila i odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Našica u 2019. godini, prihvaćena također jednoglasno, koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike