Regija
MEĐUNARODNE POLICIJSKE SPORTSKE IGRE

Natjecalo se dvjesto
policajaca iz 4 države
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
JAGODNJAK

Više od 200 natjecatelja sudjelovalo je na 2. Međunarodnim policijskim sportskim igrama održanim u Jagodnjaku prošlog vikenda. Bila je to prilika za prezentaciju policijskih i vojnih tehnika, borilačkih sportova i vještina, a kao poseban gost bio je Aleksandar Anastasov, višestruki pobjednik svjetskih i europskih master natjecanja u maču, floretu i sablji. Svoju demonstraciju i vrijednost mačevalačkog sporta predstavio je predsjednik i trener osječkog Mačevalačkoga kluba "Dmitar Zvonimir" Branko Lozančić, koji je ujedno i član IPA kluba Osječko-baranjske županije (International Police Association).

Na ovim zanimljivim i neobičnim sportskim igrama osim hrvatskih, nastupaju još i predstavnici Srbije, Sjeverne Makedonije te Bosne i Hercegovine. Svi oni, ali i brojni gosti, imali su priliku pogledati oružje i opremu te, dakako uz posebne uvjete sigurnosti, iskušati kako izgleda borba u disciplini mač.

Inače, sve okupljene oduševio je Anastasov, vitalan 74-godišnji trener mačevanja te natjecatelj u tri discipline, koji mačuje već duge 62 godine.

- Zahvaljujući njemu, između ostalih, i mladi osječki klub pod vodstvom Branka Lozančića, člana IPA-e, postižu zapažene rezultate u ovom sportu, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, i ponosni smo, kaže tajnik IPA-e Osječko-baranjske županije Zoran Kon, podsjetivši da je Osijek već četvrti put domaćin velikog mačevalačkog natjecanja. Organizatori natjecanja bili su Borilački klub "Aikido" iz Belog Manastira, Policijska uprava osječko-baranjska, Vojna policija, IPA klub Osječko-baranjske županije te Borilački klub "Slavonija".

Organizatori su poručili kako se vesele sljedećem susretu.

M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike