Regija
NASTAVAK REALIZACIJE PROJEKTA ‘’GEO PRIČE UNESCO GEOPARKA’’

Jedinstveni kamp Duboka u Parku prirode Papuk dobio atraktivni adrenalinski park
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
VELIKA

U sklopu manifestacije "Zeleni piknik dan", u kampu Duboka u Velikoj jučer je otvoren Adrenalinski park Duboka. Dio je to projekta "Geo priče UNESCO geoparka", koji je do sada najveći projektni prijedlog odobren u tom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kune uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, a ostatak će uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta, u partnerstvu s Upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvedivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA - agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Adrenalinski park otvoren je u nazočnosti pomoćnika ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davora Huške, pomoćnika župana VPŽ-a Darka Žužaka, pomoćnika župana Požeško-Slaovnske županije Željka Jakopovića, načelnika Velike Vlade Bobana i gradonačelnika Požege Darka Puljašića.

- Riječ je o investiciji vrijednoj 618 tisuća kuna i definitivno smo s adrenalinskim parkom dobili novu turističko-sportsku dimenziju kako kampa Duboka tako i cijelog Parka prirode Papuk. Kamp Duboka sam po sebi je iznimno atraktivan i tražen, a sada imamo jedan ogroman dodatak toj priči, koji će još više privući turiste ljepotama Papuka i Slavonije. U Adrenalinskom parku postavljeno je više od 20 sprava za vježbanje na stazi dugoj oko 200 metara. Posebno zanimljiv dio je tzv. zip line, staza za spuštanje uz sajlu. Naravno, naši posjetitelji koji se odluče posjetiti Adrenalinski park imat će provjerene instruktore koji će stalno biti uz njih. Cijena za dva sata u Adrenalinskom parku je 50 kuna za djecu te 80 za odrasle i moram napomenuti da je svakako prije dolaska potrebno nazvati i rezervirati mjesto – kaže ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac te dodaje pojedinosti o kompletnom projektu.

- I Adrenalinski park u Dubokoj dio je velikog projekta "Geo priče", u kojem je na području Virovitičko-podravske županije do sada izgrađena i asfaltirana cesta od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu, a gradi se i ostatak prema granici Virovitičko-podravske i Požeško-slavinske županije. Istodobno se u Voćinu gradi Geo info centar, koji će biti jedinstveni multimedijalni centar na ovom području. Radimo na području obiju županija na kojima se prostire naš park - zaključio je Jurenac. V.Grgurić
U Adrenalinskom parku postavljeno je više od 20 sprava za vježbanje na stazi dugoj oko 200 metara
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana