Novosti
SUĐENJE GLAVAŠU

Svjedok Lasić: Fehir je lažac i varalica
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
Svjedočenjem nekadašnjeg osječkog policajca Željka Lasića u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i njegovim suoptuženicima u slučaju garaža i selotejp.

Svjedočeći na okolnost uhićenja i zlostavljanja Nikole Vasića, Lasić je kazao da je pretragom stana oštećenog pronađena automatska puška zbog čega je kazneno prijavljen te kako je kasnije čuo da je prijavljen i zbog vojne pobune, ali i da je naknadno razmijenjen. Svjedok je kazao i kako je jedan policajac provodio pritisak na njega ne bi li povezao ubojstvo jednog vozača kamiona bošnjačke nacionalnosti s prvooptuženim. ‘‘Tom policajcu rekao sam da je taj događaj čist i da Glavaš s tim nema nikakve veze‘‘, rekao je Lasić. Govoreći o svojem poznanstvu s Krunoslavom Fehirom, Lasić je izjavio da je nekadašnji krunski svjedok "lažac i varalica koji je prevario i njega." "Krunoslav Fehir je uvijek bio politički aktivan, a nakon što je dobio status zaštićenog svjedoka jedini cilj mu je bio osvetiti se Glavašu", izjavio je Lasić.

Nekadašnji zaposlenik Sekretarijata za narodnu obranu Krunoslav Ižaković kazao je da nema saznanja o događajima u krugu zgrade Sekretarijata. Uz to, Ižaković je rekao da nema nikakvih saznanja o postojanju skupine za posebne zadaće, kao i da Glavaš nikad nije naređivao uhićenja, zlostavljanja i likvidiranja civila. Isto je ponovio i Ištvan Mihalić. H
Možda ste propustili...

BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

Najčitanije iz rubrike