Mozaik
“TIM” DONOSI KOLEKCIJU 12 PJESAMA KOJE JE ZAVRŠIO PRIJE SMRTI

Objavljen Aviciijev posmrtni album
Objavljeno 11. lipnja, 2019.

Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, bio je puno više od glazbenog producenta i DJ-a. Kroz njegove veličanstvene pjesme milijunima je bio prijatelj i suputnik u usponima i padovima. Nakon što je prije tri godine odlučio kako više neće nastupati na turnejama, u dirljivom je pismu obožavateljima poručio da će nastaviti stvarati pjesme s kojima se svatko može poistovjetiti. Upravo se takve pjesme nalaze na njegovu posmrtnom albumu „TIM“. Album je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

"TIM“ je kolekcija 12 pjesama koje je Avicii gotovo u cijelosti dovršio prije prerane i tragične smrti, nakon čega su na inicijativu njegove obitelji album priveli kraju njegovi najbliži suradnici. Album je najavljen singlom „SOS“, koji je otpjevao Aloe Blacc, poznat kao vokal Aviciijeva hita „Wake Me Up“. Navedena pjesma je u mjesec dana prikupila više od 250 milijuna streamova te je objavljena i na Aviciijevu YouTube kanalu, zajedno s dirljivim Fan Memories videom koji sadrži poruke njegovih obožavatelja iz cijelog svijeta. Pjesma je i u Hrvatskoj po broju radijskog emitiranja dosegnula #5 Airplay Radio Charta, a nalazi se i u Top 20 dnevno najslušanijih pjesama na Deezeru.

Uz objavu albuma je kao novi singl predstavljena i pjesma „Heaven“, koju su zajedno napisali i snimili Tim i Chris Martin, još 2014. godine, a čiju produkciju je ovaj talentirani EDM producent dovršio 2016. godine. Također, jedna od prethodno dovršenih pjesama je i „Heart Upon My Sleeve“ ft. Imagine Dragons, za koju je posmrtno jedino izmijenjen samo posljednji stih.

I preostale pjesme bile su dovršene gotovo u cijelosti, a finalni oblik dao im je produkcijski tim s kojim je Avicii intenzivno surađivao cijelu svoju karijeru. Kako je vodio bilješke o pjesmama, Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark, Vincent Pontare, Salem Al Fakir, Carl Falk, Joakim Berg i Joe Janiak slijedili su ideje koje je ostavio iza sebe, vodeći se i njegovom vizijom glazbe koju su dobro poznavali.

Osim objave albuma, kako bi se odala počast Aviciijevoj glazbi, na nekoliko svjetskih lokacija postavljene su i specifične instalacije „Cube“, unutar kojih je obožavateljima omogućeno da aktiviranjem ekrana osjetljivog na dodir poslušaju isječak jedne od pjesama s novog albuma, pri čemu se automatski aktivira i povezuje ta ista instalacija na drugom dijelu svijeta. Fanovi na različitim lokacijama tako se mogu povezati i zajedno slušati istu pjesmu. Spomenute su instalacije postavljene u šest gradova; to su Sydney, Tokyo, Stockholm, London, New York i Sao Paulo. T.K.
HUMANITARNA SVRHA
Album „Tim“ dostupan je diljem svijeta, a svi ostvareni prihodi bit će donirani Tim Bergling zakladi koju je pokrenula glazbenikova obitelj i koja se usredotočuje na pružanje potpore u području mentalnog zdravlja te očuvanje okoliša, tema koje su Aviciiju bile od velike

važnosti.
Možda ste propustili...

POZNATO JE KAD U ZAGREB DOLAZI LEGENDARNI BEND

Simple Minds stižu 6. srpnja 2021.

TRI GLAVNE AMERIČKE DISKOGRAFSKE KUĆE

Glazbenici obustavili rad zbog Georgea Floyda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NEDJELJU NA HRT-u

Dokumentarni film „Obitelj Trump: Od imigranata do predsjednika“

2

JONATHAN, J. R. AUGUST, LOVELY QUINCES, NIPPLEPEOPLE...

Šibenski “Let’s Rock” festival 21. lipnja

3

ČUDO U NJEMAČKOJ

Krava otelila četvorke i preživjela