Sport
U OSIJEKU SE VRATILI NA POBJEDNIČKI PUT

Kad nam je bilo teško, onda
su nas tribine vukle naprijed
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
- Nismo imali pravo na pogrešku, ovo nam je jako važna pobjeda - poručio je kapetan Vatrenih

Dugo je u subotu nakon utakmice trebalo čekati na igrače obiju reprezentacija. Velika vrućina i napori kojima su zbog "osječkog pakla" bili izloženi uzeli su danak, pa je većini njih trebalo više vremena od uobičajenog da se pojave pred novinarima.

No kada su konačno počeli izlaziti, zadovoljstvo na licima hrvatskih nogometaša bilo je primjetno. I olakšanje, što su se nakon blijede igre i kiksa u Budimpešti protiv Mađarske vratili u pobjednički ritam. Tri boda protiv jednog od konkurenata za vrh naše skupine E najvažniji su epilog još jednog uspješnog pohoda naše reprezentacije u Gradski vrt, što je istaknuo i kapetan svjetskih doprvaka Luka Modrić.

- Tako je, ovo je jako važna pobjeda. Kao što sam rekao prije utakmice, više nemamo pravo na pogrešku u ovoj skupini, jer će svaka utakmica biti jako teška. Mislim da smo po ovakvom vremenu odigrali dosta dobru utakmicu, stvorili dosta prilika. Kad nam je bilo teško, onda nas je ovaj ambijent, koji je tko zna koji put u Osijeku bio nevjerojatan, vukao naprijed. Dao nam je snage da izdržimo napade Walesa pretkraj utakmice. Mislim da nakon svega možemo biti sretni i zadovoljni.

Pobjeda nas je ponovno dovela u nešto mirniju situaciju, sa šest bodova na kontu ipak ćemo opuštenije dočekatu rujanski nastavak kvalifikacija, kada nas čekaju dva zahtjevna gostovanja, u Slovačkoj i Azerbajdžanu. No, kako je istaknuo Modrić, svaka je utakmica važna, pogotovo kada je u skupini samo pet reprezentacija, a broj kikseva je već ispucan.

- Svaka je utakmica ključna, reprezentacije su dosta izjednačene u ovoj skupini. Zato je svaki bod važan. Važno je da smo se vratili na pravi, pobjednički put. Trebamo sad odraditi još ovu prijateljsku utakmicu, potom se dobro odmoriti i pripremiti za ono što nas čeka iduće sezone.

Većim dijelom utakmice hrvatski su reprezentativci držali kontrolu nad susretom. Pomoglo je tomu, jasno, i rano vodstvo, koje je oslobodilo naše igrače pritiska. Imali su i Velšani svojih prilika, i prije nego što su zabili za smanjenje na 2:1, no ukupno je definitivno bolji dojam i više izglednih situacija za gol stvorila momčad Zlatka Dalića. Slaže se s time i Modrić, koji je i objasnio pad u posljednjih 15-ak minuta susreta, kada smo svi strepjeli da neki "zalutali metak" Velšana ne odnese pobjedu Vatrenima.

- Jako smo se dobro pripremili, mislim da smo bili dominantniji od njih i, osim možda jednom u prvom poluvremenu, kada su imali neku polupriliku, dobro blokirali njihove napade. Naravno, kada ti zabiju taj gol, malo nesretno, normalno je da se uvuče malo nervoza, da se nesvjesno povučeš. Ali izdržali smo sve njihove napade i zasluženo pobijedili - obrazložio je najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini, koji je još jednom dobio velike ovacije osječkih navijača. Već pri predstavljanju posebno je glasno bio nagrađen pljeskom, nekoliko puta tijekom utakmice bio je "zazvan" od prepunih tribina Gradskog vrta te se još jednom potvrdilo koliko ga osječka publika voli.

- Moram iskreno reći da se stvarno ugodno osjećam kad igram s reprezentacijom ovdje. I ne samo s reprezentacijom, uvijek kad sam dolazio u Osijek, i s Dinamom, ugodno sam se osjećao, a s reprezentacijom pogotovo. Što mogu reći osim zahvaliti od srca osječkoj publici, na toj podršci i emociji koju izazivaju u meni. To kad čuješ, stvarno je nešto posebno, što svakog igrača veseli.

Prije odmora nakon duge i naporne sezone treba još odraditi utakmicu s Tunisom u Varaždinu. A iako se nagađalo kako će izbornik"senatore" osloboditi te obveze, Modrić je potvrdio da će on igrati u utorak.

- Aktualan je Tunis i za mene, kapetan mora biti tu, nema odmora još, ha-ha. Odradit ćemo još tu utakmicu, dogovoriti se s izbornikom koliko, a onda se dobro odmoriti i pripremiti za sljedeću sezonu - kazao je kapetan Vatrenih, koji je i na travnjaku Gradskog vrta potvrdio da s njim u kadru dionice Hrvatske uvijek vrijede više.

Goran Roguljić
Marcelo Brozović

veznjak Hrvatske

- Najvažnija je pobjeda u ovom trenutku. Bilo je stvarno prevruće, ali, eto, odigrali smo kako treba i pobijedili. Mogli smo možda dati još koji gol.
Andrej Kramarić

napadač Hrvatske

- Ovo su ogromna tri boda i više smo nego zadovoljni. Pokazali smo na trenutke superigru, možda smo mogli izbjeći taj mali pad, kad smo primili gol, ali teško je bilo igrati i svih 90 minuta držati ovakav tempo. Nedostajalo nam je u posljednjih 15 minuta malo i svježine. Imao sam tada nekoliko dobrih prilika, ali već sam zbog teških uvjeta osjećao nemoć, pa nije bilo svježine za pravu završnicu. Moramo biti sretni i zahvaliti ovim navijačima, bilo je stvarno predivno igrati u ovakvom ambijentu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike