Sport
BIJELO-PLAVI U GRADSKOM VRTU U KOCKASTOM DRESU

Škorić: Izbornik Dalić me iznenadio
Barišić: S tribina dodatna energija
Objavljeno 9. lipnja, 2019.

Vezani članci

U OSIJEKU SE VRATILI NA POBJEDNIČKI PUT

Kad nam je bilo teško, onda su nas tribine vukle naprijed

NEOSVOJIVI GRADSKI VRT

Pobjeda na krilima Perišića, Modrića i krcatog stadona

SUSRET NAVIJAČA HRVATSKE I WALESA

I u prijepodnevnoj uvertiri slavili Hrvati

Jednu zanimljivost primijetio je Nikola Patković, kolega iz Jutarnjeg lista. U istom trenutku na travnjaku Gradskog vrta u hrvatskom dresu igrala su tri kapetana Osijeka. Dvojici bivših, Domagoju Vidu i Borni Barišiću, u sudačkoj nadokadni pridružio se i aktualni nositelj kapetanske vrpce Mile Škorić.

- Osijek ima kvalitetnih igrača, odličnu omladinsku školu i sigurno će biti još reprezentativaca. Eto, možda ću i ja kao i oni otići uskoro van - šalio se Škorić, koji ipak nije odgovorio jesu li mu možda ovo posljednje minute u Gradskom vrtu.

U svakom slučaju, lijepo je odigrati prve službene minute u dresu reprezentacije na svom, domaćem terenu.

- Doista nije se moglo dogoditi na boljem terenu. Stvarno sam presretan. Odigrati prve minute u dresu reprezentacije pred svojim navijačima, na svom stadionu.

Veći dio susreta imao je pogled "iz prvog reda". Iznenadio se kada mu je izbornik Zlatko Dalić rekao da ulazi u igru.

- Bio sam stvarno zatečen kada me izbornik pozvao. Nije mi bilo svejedno, ali kada se uđe u igru, sve se zaboravlja. Hvala navijačima. Čuo sam kako su skandirali moje ime.

Kako je bilo gledati utakmicu s klupe?

- Teško je bilo gledati, ali kamoli igrati. Kontrolirali smo dosta dugo igru, ali kada primiš pogodak, uvuče se panika. Na kraju, najvažnije je da smo izdržali.

Možda je sada Miletu skočila cijena na tržištu?

- Da, koliko može zbog tih pet minuta.

Jesi li razmijenio dres s nekim igračem Walesa?

- Nisam. Ovaj sam ostavio sebi za uspomenu.

Slijedi, u utorak, Tunis. Očekuješ li nešto veću minutažu?

- Ova je utakmica, s obzirom na to da je bilo pakleno, isrcpila igrače pa će izbornik sigurno rotirati. Tako da vjerujem kako ćemo mi s klupe ipak dobiti veću minutažu. Moram pohvaliti i dečke iz reprezentacije. Prihvatili su me odlično. Drugog dana sam se već osjećao kao da sam godinama s njima - rekao je Škorić, a njegov prethodnik u ulozi kapetana Osijeka Borna Barišić, dakako, bio je također oduševljen igrati ponovno u Gradskom vrtu.

- Predivan je doživljaj igrati pred svojom publikom, pred svojim prijateljima. Navijači su nas nosili od prve do posljednje minute. Kada je ovako teško igrati, po ovoj vrućini, kada čuješ huk s tribina, dobiješ dodatni elan i energiju.

Odlično ste natrag uštopali Garetha Balea.

- Kolektivno smo izvukli obranu i mislim da smo ga svi zajedno dobro čuvali. Nije Wales samo Bale. Velik broj igrača igra englesku Premijer ligu. Nije bilo lako jer smo imali prioritet osvojiti bodove nakon poraza u Mađarskoj. Svi smo čekali da utakmica počne, a sada kada je ona završila dobro za nas, nismo se previše ni veselili. To pokazuje dovoljno kakav je bio pritisak.

Dojam je kako je Borna na vrućini skinuo koji kilogram.

- Na pripremama sam izgubio dvije kile, a sada sam sigurno još lakši. Evo, baš ću otići na vagu.

Slijedi Tunis.

- To je prijateljska utakmica, ali treba je shvatiti ozbiljno. Uostalom, kada se igra za reprezentaciju, ne smiješ drukčije shvaćati utakmice - zaključio je Barišić.

Treći iz trijumvirata kapetana Osijeka, Domagoj Vida, ovaj put nije stao pred novinare. No nije nas izbjegavao. Štoviše, lokalnim osječkim novinarima je obećao:

- Kada dođem sljedeći put, bit ću samo vaš.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike