Sport
GIMNASTIČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Benović prvak na parteru, Mauro odmah do Roberta
Objavljeno 9. lipnja, 2019.

U Sisku je održano gimnastičko Prvenstvo Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji pojedinačno i u višeboju te pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine.

Nastupili su gotovo svi najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke, pa je Sisak mogao vidjeti gotovo kompletnu hrvatsku elitu. Posebno zanimljivo natjecanje bilo je na konju s hvataljkama, na kojem Hrvatska ima sve više vježbača koji mogu konkurirati i u međunarodnoj konkurenciji. Dakako, naslov državnog prvaka obranio je Robert Seligman. Član GD Osijek Žito, nakon što je ostvario prvu pobjedu na Svjetskom kupu u Osijeku, postao je državni prvak, s također vrlo dobrom ocjenom, 14.533. Zanimljivo, drugoplasirani, odmah do Roberta, bio je još jedan Osječanin, član Inove gim Mauro Nemčanin, koji je dobio ocjenu 13.433. Treći je bio Vinko Kirinić iz varaždinske Vindije (13.033). Na konju s hvataljkama nastupio je još jedan član Inove gim, Renato Prpić. Na žalost, zbog pada ostao je bez boljeg plasmana. U Sokol Centar iz Siska stiglo je još jedno zlato. Mladi Aurel Benović postao je i državni prvak na parteru. Nakon trećeg mjesta u Koprui član GD Osijek Žito slavio je na državnom prvenstvu s ocjenom 13.433. Drugo mjesto pripalo je Riječaninu Marku Jovičiću, a treći je bio Zagrepčanin Filip Boroša. Dakako, najbolji senior na preči bio je Tin Srbić. Viceprvak Europe dobio je ocjenu 13.533. Na preskoku je najbolji bio Krešimir Majdandžić iz GK Petrinja (11.800). Riječanin Marko Jovičić bio je najbolji na karikama (11.600). Jakov Vlahej iz ZTD Hrvatski sokol bio je najbolji na ručama, a osvojio je i naslov višebojskog prvaka Hrvatske (53.100).

U ženskoj konkurenciji najbolja na parteru bila je ovogodišnja pobjednica Osijeka na istoj spravi, Splićanka Ana Đerek (13.133). Zlato na preskoku ponovno je otišlo u ruke Čakovčanke Tijane Tkalčec (13.467), ispred još jedne sudionice ovogodišnjeg Dobro World Cupa, Riječanke Eme Kajić (12.767). Najboljom vježbom na dvovisinkim ručama ocijenjena je ona Petre Furač (11.900), koja je bila najbolja i na gredi (12.733). Višebojska prvakinja Hrvatske postala je Ana Đerek (49.533). K.Lacković
Robert seligman bio je najbolji na konju s hvataljkama, a srebro je osvojio još jedan Osječanin Mauro Nemčanin
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana