Novosti
POKRETANJE POSTUPKA IZRUČENJA

Mamić otkazao susret s novinarima zbog odvjetnika
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
Bivši Dinamov čelnik Zdravko Mamić iznenada je otkazao održavanje konferencije za novinare najavljene za ponedjeljak u Međugorju, objasnivši kako bi time sebe doveo u poziciju da mu odvjetnik Veljko Miljević prestane biti branitelj.

"Zbog savjeta i pritiska mojeg odvjetnika Veljka Miljevića, koji bi mi u slučaju održavanja press konferencije otkazao punomoć i prestao biti braniteljem, otkazujem sutrašnje obraćanje javnosti", napisao je Mamić u nedjelju u očitovanju na Facebook profilu. Objasnio je kako je otkazao konferenciju za novinare u hotelu Villa Regina u Međugorju zbog pravnih bitaka koje su pred njim. "Obzirom na veliko poštovanje prema radu odvjetnika Miljevića i pravne bitke koje su pred nama odlučio sam njihovo mišljenje uvažiti i još jednom se ispričati medijima", napisao je Mamić.

Nakon odluke Vrhovnog suda RH, koji je odbio zahtjev za izuzeće sudskog vijeća, Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu te raspisao tjeralicu za Zdravkom Mamićem jer je navodno oštetio klub. Iz toga suda za ponedjeljak su najavili da će dokumentaciju dostaviti Ministarstvu pravosuđa RH radi pokretanja postupka izručenja iz BiH. Mamić je u izjavama za medije izrazio uvjerenje kako ga BiH neće izručiti Hrvatskoj, čak i unatoč tome što između dviju država postoji ugovor o izručenju državljana.

"Ugledni BiH i hrvatski odvjetnici uvjerili su me da nema pravnih elemenata za moje izručenje Hrvatskoj. Stajališta tih poznatih odvjetnika također sam dobio i u pravnim mišljenjima koja su mi dali mnogi profesori pravne struke, među kojima je i profesor Derenčinović, šef Katedre za kazneno pravo u Zagrebu”, kazao je Mamić. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MOGLO BI SE DOĆI DO ISTINE O SUDBINI VEĆEG BROJA NESTALIH?

U Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci i treće osobe iz Domovinskog rata

2

SPAŠAVANJE GOTOVO IZGUBLJENE VRSTE

U slavonska lovišta vratiti "kraljicu polja"

3

U PROSINCU 2018. POTROŠENO 13,5 MILIJARDI

Na Crni petak potrošnja je veća nego na Badnjak