Regija
OTVORENA VRATA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE

Našičane su privukli modelarstvom, 3D printerom i robotima
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
NAŠICE - Priliku za programiranje igara, upravljanje robotima, izradu svijetlećih prigodnih grbova te više o velikom broju radionica mogli su saznati građani Našica na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Zajednice tehničke kulture Grada Našica, koji se održao u subotu. Ovaj događaj, koji je okupio članove Zajednice, ali i učenike svih našičkih škola u kojima djeluje Zajednica, priređen je u povodu Dana grada. Zaljubljenici u robotiku, lemljenje, programiranje i druge aktivnosti uživali su u dostignućima tehnologije u samom središtu grada. Svoje znanje, figure napravljene 3D printerom, robote, ali i letjelice predstavili su članovi Radiokluba Našice, Aerokluba Delta-krila, Fotokluba i Centra tehničke kulture.

- Ovom prigodom želimo prikazati nešto od dosadašnjeg rada, a organizirali smo i radionice, gdje su se posjetitelji mogli iskušati u raznim aktivnostima odnosno samostalno izraditi nešto - rekao je Mirko Košturjak, tajnik Zajednice tehničke kulture.

Članovi su održali modelarsku radionicu na kojoj su izradili magnete sa slikom sv. Antuna, grba grada Našica, ali i našičke crkve, a sve u skladu s nadolazećim Danom grada. 3D printerom, koji je u vlasništvu Zajednice, izradili su nogometne lopte u povodu subotnje utakmice naše reprezentacije te likove iz Zvjezdanih ratova. Održala se i elektotehnička radionica, gdje se lemilo, sugrađani su izradili broš koji svijetli također s grbom grada, a mogli su sudjelovati i u radionici robotike, gdje je održan i robotski nogomet.

- Svake se godine trudimo u radionice dodati nešto novo kako bi bilo što zanimljivije - rekao je Košturjak i najavio radionice u sklopu Ljetne škole tehničkih aktivnosti, čiji će se termini znati uskoro. Ovogodišnje predstavljanje Zajednice tehničke kulture podržali su i članovi Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, s kojima našička Zajednica surađuje već dugi niz godina, a prvi se put događaju pridružila Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, kao i Aeroklub Osijek najavljujući osječku nedjeljnu zmajadu.

- Ovdje prezentiramo maketu aviona i primjer drona te radionice koje se održavaju u Osijeku. Cilj nam je na radionice privući što veći broj djece, a bliže Našicama svakako je vrlo popularna i ljetna radionica u Orahovici, na kojoj očekujemo više djece s ovog područja - rekao je Renato Rašić, predavač u Zajednici tehničke kulture Grada Osijeka. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike