Regija
UDRUGA RADI SA UČENICIMA, MLADIMA I UČENICIMA S TEŠKOĆAMA

U "Prijateljstvu" podučavaju, pomažu i dobro se zabavljaju
Objavljeno 10. lipnja, 2019.

Vezani članci

RUŽE ZA MAJKE, DAROVI ZA UČENIKE, ZAHVALNICE UDRUGAMA

Općina Feričanci proslavila svoj dan

FERIČANCI - Ova je priča dokaz da i u manjim mjestima ljudi mogu postići velike stvari okupivši oko sebe aktivne istomišljenike, mlade naraštaje i dobivši potporu lokalne zajednice. Alen Dado, učitelj razredne nastave, pokrenuo je radionicu za djecu koja se svidjela velikom broju sumještana, uz čiju je pomoć osnovao udrugu učenika, mladih i učenika s poteškoćama "Prijateljstvo". Cilj je udruge osigurati djeci i mladima kvalitetno provođenje slobodnog vremena, učenje kroz igru i pomoć u nastavi. Također, osnivanjem udruge otvorili su si vrata za dodatno financiranje, ali i vlastitu prostoriju za rad, koja se nalazi iznad prostora Dječjeg vrtića u Feričancima.


- S vremenom je dolazilo sve više ideja, a svaka se vrlo brzo prihvatila, pa je udruga u godinu dana organizirala nekoliko događanja, radionica i aktivnosti - ističe Alen Dado, predsjednik udruge.


U prošloj godini imali su više od 130 članova, od toga 92 djece, što je bio pravi dar za njihov treći rođendan, koji su proslavili 8. svibnja. Priznanje im je odano i Zahvalnicom Općine Feričanci, koju su primili u subotu za Dan općine. Iako su svjesni trenutačne situacije, da dosta djece odlazi i da ih se sve manje rađa, to im ne umanjuje želju za radom i bit će zadovoljni ako u godinama koje slijede okupe pedesetak djece. Uz djecu, u udruzi volontira i velik broj roditelja, a sve im se više javljaju i srednjoškolaci koji su prepoznali važnost pomaganja drugima, ali i socijalizacije koju ostvaruju članstvom.


- Imao sam viziju, no ovakav uspjeh nisam predviđao. Danas znam da će udruga nastaviti raditi i rasti - dodaje optimistično Dado.


"Prijateljstvo" danas surađuje sa svim udrugama u Općini Feričanci, a odnedavno su im novi partneri Opća županijska bolnica Našice i našički GD Crvenog križa. Ispred njih je, uz prosinac, najaktivnije doba u godini - ljeto. Tada nema škole, djeca su slobodna pa udruga organizira velik broj turnira, igraonica na otvorenom, a za malo više od mjesec dana, 14. srpnja, slijedi Feričanačka biciklijada, koju organiziraju u suradnji s Biciklističkim klubom Našice. Cilj je biciklijade kupnja informatičke opreme za djecu. Predsjednik udruge, nažalost, već više godina čeka na radno mjesto učitelja, a u međuvremenu radi kao asistent u nastavi.
- Nadam se da će se u mom slučaju trud i rad isplatiti, a udruga svake godine potvrđuje svoj rad brojim nagradama - zaključuje Dado. Ivona Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike