Regija
ŽUPAN GALIĆ I SURADNICI VLAKOM U ZAGREB

Žele skrenuti pozornost HŽ-u na potrebu istoka RH za novim projektima
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
VINKOVCI - Kako smo doznali iz Ureda župana, danas će župan Božo Galić sa suradnicima i stranačkim kolegama vlakom otputovati u Zagreb kako bi s predstavnicima Hrvatskih željeznica, posebice HŽ-a Infrastruktura, razgovarali o projektima na željezničkoj infrastrukturi u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Zagreb odlaze vlakom kako bi i na taj, simbolični način istaknuli koliko je značenje željeznice za ovaj kraj, posebice Vinkovce, nekada zvane gradom željezničara, čijim je kolodvorom svake četiri minute prolazila putnička ili teretna kompozicija. Navodno je župan osigurao cijeli vagon, a to govori da je izaslanstvo vrlo brojno i da ga čine predstavnici svih struktura kojima je važna željeznička povezanost.


Od važnih željezničkih infrastrukturnih projekata prije 6 - 7 godina završena je rekonstrukcija magistralne pruge od Vinkovaca do Tovarnika i državne granice vrijedna 60 milijuna eura, i to je tada, 2008. kada su radovi počeli, bio financijski najveći projekt u Hrvatskoj koji se financira iz pretpristupnih fondova EU-a i prvi kojim se sufinanciraju ulaganja u željezničku infrastrukturu.
Uskoro kreće i projekt nadogradnje i elektrifikacije pruge Vinkovci – Vukovar u dužini od 19 kilometara, vrijedan gotovo 700 milijuna kuna, što sa 85 posto sufinancira EU, a ostalo Hrvatska. M.F.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU “PODUZETNICI BUDUĆNOSTI”

Među najboljima i Slavonci

78-GODIŠNJI MLADEN BARIŠIĆ

60 godina ide u istu “slastu”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

74. OBLJETNICA

Komemoracija za žrtve kod Crnog potoka

2

OSTVARILI SU IZVRSNE REZULTATE

Nagrađeno 375 najučenika grada

3

VIROVITIČKO-PODRAVSKEA ŽUPANIJA

Gotovi radovi na
inkubatoru u Pitomači