Regija
U OKVIRU SAJMA KNJIGA PREDSTAVLJENA KNJIGA O RODITELJSTVU

Dolazak djeteta u obitelj donosi promjene na koje mnogi roditelji nisu spremni
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
VUKOVAR - U Gradskoj knjižnici Vukovar u subotu je održan sedmi sajam knjiga pod nazivom “Likebook 7”.

Brojni su posjetitelji imali priliku kupiti knjige po simboličnoj cijeni od sedam kuna, a ravnateljica knjižnice Jelena Miškić naglasila je kako će i ove godine sav prihod od prodaje donirati u humanitarne svrhe.

- Riječ je o šarolikom izboru i svatko na našim sajmovima, koje održavamo u prvom tjednu lipnja, može naći nešto što ga zanima, bilo da je riječ o beletristici, stručnoj literaturi, slikovnicama ili rječnicima, s tim da nudimo i knjige na stranim jezicima - navela je Miškić, dodajući kako je posebno raduje što je iz godine u godinu na sajmu sve više mladih ljudi.

U okviru sajma predstavljena je knjiga "Ljubav, beba, blagostanje i sranje", autorica Emine Pršić (odgojiteljice i medicinske sestre) i Ivane Šešo (diplomirane defektologinje i socijalne pedagoginje). Knjiga govori o hormonalnim promjenama u trudnoći, majčinstvu, dolasku bebe i partnerskim odnosima unutar tog perioda.

- Ne nudimo gotova rješenja već pružamo određeni uvid i jednostavnim jezikom pričamo o životu koji se događa svima nama. Ženama često govore kako su trudnoća i majčinstvo razdoblja puna šljokica i ružičastih oblaka, no realnost nas demantira - rekla je Emina Pršić, dodajući kako knjigu preporučuje budućim majkama ponajprije kako bi se mogle nasmijati nekim situacijama, jer kada se situacije koje nisu lijepe gledaju kroz šalu i uz potporu partnera, zajedno se može isploviti iz te situacije i okrenuti i probleme u nešto dobro.

Ivana Šešo je poručila kako je knjiga namijenjena i očevima, jer govori o promjenama u životu na koje nitko nije spreman, a društvo ih ne priznaje.

- U gabuli je i otac, koji ne razumije u potpunosti što se s njegovom partnericom događa. Mlade generacije dolaze s vizijom kako uvijek trebaju uvijek biti sretni, a brak ili partnerski odnos su nešto što realizira njihovu potrebu za srećom. To nije tako i podrazumijeva se da svaki pojedinac osjeća i nezadovoljstvo i tugu i dosadu - navela je Šešo.

Autorice su istaknule kako knjiga otvara puno poglavlja na smiješan i humorističan način, ali i kritizira društvo te mu zamjera što smo se našli u krizi roditeljstva i obitelji, to prije što statistike pokazuju kako se u Zagrebu svaki drugi brak razvodi, odnosno na razini Hrvatske svaki treći.

Sajam knjiga održan je u okviru manifestacije Dani mladih u Vukovaru. D. Korpoš
Knjiga govori i o krizi obitelji te kritizira naše društvo, u kojemu svaki treći brak završi razvodom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike