Regija
GOSPODARSKI VAŽNA PROMETNICA ZA VIROVITIČKO PODRUČJE

Kreće prva faza gradnje brze ceste od Virovitice prema Bjelovaru
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
VIROVITICA/ZAGREB - Nakon što je u veljači ove godine između Hrvatskih cesta i zajednice ponuditelja koju čine IGH, Inženjerski projektni zavod, Rijekaprojekt i Rencon, potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za četverotračnu brzu ceste od Bjelovara do Terezinog Polja, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić i župan VPŽ-a Igor Andrović održali s u Zagrebu sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, savjetnikom Uprave Svenom Jesenkovićem te predsjednikom Uprave IGH Oliverom Kumrićem, a tema je bila izrada projektne dokumentacije za brzu cestu te D12. Govorilo se i o ostalim projektima koji će se u suradnji s Hrvatskim cestama provoditi u Virovitici.

– Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica iznijeli su inicijativu za ubrzanjem postupaka za dobivanje dozvole za gradnju prve faze brze ceste D12 od Virovitice prema Bjelovaru, s obzirom na to da je u planu da taj koridor prvi krene. Radi se o spoju Virovitice sa Špišić Bukovicom u duljini od 4,5 kilometara. U onim idealnim rokovima o kojima smo razgovarali, očekujemo da bi natječaj za izvođača radova mogao biti u jesen sljedeće godine te da bi se s krenulo s prvom fazom od Virovitice prema Bjelovaru – rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako ovo nije samo pitanje bržeg putovanja do Zagreba, već je ovo projekt koji će biti vjetar u leđa Virovitici i koji je od velikog značenja za razvoj gospodarstva.

Sljedeći tjedan bit će održan sastanak s predstavnicima Jaspersa, savjetodavnog tijela Europske komisije, a razgovarat će se o mogućnostima sufinanciranja brze ceste EU sredstvima. V.G.
Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike