Crna kronika
INTERVENCIJE OSJEČKIH VATROGASACA

Kamion na boku, a auto u velikom plakatu
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
OSIJEK - Dvije tehničke intervencije, obje zbog prometnih nesreća imali su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka u petak i subotu. Prva se zbila u petak, kada je u 15.41 sat operativno dežurstvo JPVP dobilo dojavu da se na cesti između Osijeka i Klise prevrnuo kamion. Vozeći preko južne osječke obilaznice, vatrogasci su na mjesto nesreće stigli s tri vozila i osam vatrogasaca nepunih deset minuta. Prevrtanje kamiona tvrtke Ricardo zbilo se oko 200 metara od izlaska s južne obilaznice u smjeru Vukovara. Iz još neutvrđenih razloga došlo je do prevrtanja kamiona, nakon čega se na cestu prosulo nekoliko tona sipkog tereta.

- Kako je iz kamiona koji je bio prevrnut na bok istjecalo gorivo, odmah smo krenuli riješiti taj problem, a cestu i tlo kontaminirano gorivom posipali smo retardantima, a postavili smo i brane da spriječimo daljnje širenje goriva po okolišu - priopćava JPVP Osijek. Nakon što su vatrogasci uspjeli spriječiti daljnje istjecanje goriva počeo je očevid djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske. Zbog činjenice da je kamion prepriječio cestu u smjeru Vukovara, promet ovom frekventnom dionicom preusmjeravan je preko Tenje.

Druga intervencija osječkih profesionalnih vatrogasaca bila je u zadnjim minutama subote. Operativno dežurstvo je u 23.53 sati zaprimilo dojavu da se u Vinkovačkoj ulici, na izlasku iz Osijeka u smjeru Brijesta, automobil zabio u veliki plakat. Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca. Pokraj automobila zatekli su ozlijeđenog vozača kojem je pristigla ekipa hitne pružala prvu pomoć. Vatrogasci su odspojili kleme s akumulatora te pomogli unesrećenog unijeti unijeti u vozilo hitne pomoći.
M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike