Crna kronika
ZAPALIO SE AUTOMOBIL

BMW planuo jer je curilo ulje u motoru
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
SIKIREVCI - Policijska upava brodsko-posavska izvijestila je kako je u četvrtak došlo do požara osobnog automobila BMW, austrijskih registracijskih oznaka, na autocesti A3, u blizini Sikirevaca. Osobnim automobilom upravljao je 46-godišnji državljanin Austrije, a oko 12.30 sati došlo je do samozapaljenja u vožnji. Vidjevši dim, a potom i plamen kako izlazi ispod poklopca motora, vozač je uspio zaustaviti i parkirati automobil na zaustavni kolnički trak i na vrijeme izići iz njega. Potom je nemoćno gledao kako plamen zahvaća kompletno vozilo.

Vijest o požaru brzo je došla do vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, ali i obližnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva Sikirevci. Do njihova dolaska vatra je potpuno zahvatila automobil, pa se nije puno moglo spasiti. Nakon gašenja požara od BMW-a je doslovno ostala samo metalna konstrukcija, a svi ostali dijelovi su izgorjeli. Sreća u nesreći je da nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom policijskih službenika uz nazočnost inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je do požara u prostoru motora došlo zbog curenja ulja, a zbog kvara na sustavu za podmazivanje motora. Vatra se potom proširila na ostatak automobila, koji je u cijelosti izgorio. Za vrijeme vatrogasne intervencije promet autocestom A3 bio je otežan, a regulirali su ga prometni policajci.

Policijska uprava osječko-baranjska pak nastavlja istraživanje požara koji je u Krstovoj ulici u Osijeku, sredinom svibnja, potpuno uništio dva automobila. U požaru su izgorjela dva automobila, a vatra se proširila i na dio obiteljske kuće (kućni broj 54a) u blizini parkiranih vozila. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo, a vlasnicima je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća kuna. Kako smo izvijestili, požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, no nisu mogli puno toga spasiti.

Inače, tijekom ove godine osječki su vatrogasci već imali nekoliko intervencija zbog zapaljenih automobila u vožnji. U svim ovim slučajevima do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama. Ukupna šteta na svim izgorjelim autima procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna. M.Bugarić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA JVP-A SLATINA U KOZICAMA

Ugašen požar u nekadašnjoj pilani

U POLICIJSKOM PRITVORU ZAVRŠIO 56-GODIŠNJAK IZ SLAVONSKOG BRODA

Uhitili ga jer je prijetio smrću

PROMETNA NESREĆA NEDALEKO OD ZADRA

Poginuo nakon trostrukog sudara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONTROLA MOPEDISTA, BICIKLISTA I MOTOCIKLISTA

U šest sati počinili 47 prekršaja

2

POLICIJA GA ZAUSTAVILA U OTOKU

Zagrepčanin zbog pijane vožnje i nevezanja pojasa mora platiti 12.190 kuna

3

KARASOVIĆI

U busu pronađena 342 kg marihuane