Novosti
RASULO U ŽIVOM ZIDU

Bunjac izlazi iz Sabora, a Pernar osniva novu stranku
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Radije ću biti siromah nego podupirati pogrešnu politiku, kaže Bunjac

Saborski zastupnik Branimir Bunjac u petak je objavio kako je izišao iz Živog zida, a Ivan Pernar, koji je to učinio u četvrtak, osnovat će vlastitu stranku koja će se zvati Stranka Ivana Pernara te se kandidirati na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Vladimira Palfi, potpredsjednica Živog zida i supruga predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića, idući će tjedan zatražiti aktivaciju svog mandata u Saboru.


Time je ovotjedna kriza u toj stranci, nastala zbog bitke za mjesto u Europskom parlamentu, ušla u svojevrsnu završnicu.


Bunjac je na konferenciji za novinare izvijestio da je izišao iz Živog zida, a najkasnije u roku od osam dana napustit će i Sabor. Bunjac je pojasnio da više neće biti saborski zastupnik jer će Vladimira Palfi aktivirati mandat koji trenutačno on "konzumira" kao njezina zamjena u Saboru, ili će on sam podnijeti ostavku na dužnost zastupnika jer taj mandat pripada Živom zidu. Najavio je kako postoji mogućnost da političko djelovanje nastavi u novoj stranci Ivana Pernara. "Za mene je ovo važan i emotivno težak trenutak jer svi mi koji smo bili u Živom zidu istinski, nismo bili samo članovi Živog zida nego smo živjeli za Živi zid i bili smo praktički u jednoj obitelji", kazao je Bunjac novinarima.


"Kada smo vidjeli da stranku preuzima jedna osoba i potpuno je privatizira kao svoj obrt i da ne postoje nikakve šanse da ta osoba, hrvatska verzija Elene Čaušesku, dopusti bilo kakve, pa i najnamještenije, najfarsičnije izbore u stranci, kada smo vidjeli da ta osoba otvoreno radi protiv saborskih zastupnika i svih članova koji žele pridonijeti stranci, nismo imali izbora i morali smo prestati davati potporu takvoj politici", ponovio je Bunjac svoje optužbe na račun Palfi. Ocijenio je Kako je Živi zid sigurno imao povijesnu ulogu u Hrvatskoj. "Komuniciranjem preko društvenih mreža izbjegli smo medije koji nam nisu bili skloni i time promijenili i medije, o tome će se pisati disertacije i knjige", rekao je Bunjac.


Na pitanje zašto je tek sada progovorio o problemima s Palfi, kazao je da je tih problema bio svjestan od početka i da joj se bezbroj puta suprotstavio. “Situacija je kulminirala u kampanji i da smo to tada objavili, ne bismo osvojili mandat u Europskom parlamentu i bili bismo optuženi da smo smišljeno rušili kampanju”, iznio je detalje sukoba. Osvrnuo se i na sedam kredita koje njegova obitelj otplaćuje rekavši da to sada pokušavaju problematizirati i zastrašiti ga zato što će sada imati manja primanja, a ima dvoje maloljetne djece. “Spreman sam radije biti siromah nego podupirati pogrešnu politiku i pogrešne ljude”, poručio je.
Ivan Pernar najavio je u petak da će izići na predsjedničke i parlamentarne izbore, pri čemu želi da zajedno s njim na izbore ide Bunjac. Istaknuo je kako mu je s novom strankom cilj osnovati klub zastupnika, a vidjet će s kim će to biti. “Već imam nekoliko poziva. Ovom prilikom javno zahvaljujem Kreši Beljaku što me pozvao u njihov klub zastupnika, ali nisam siguran da ću im se pridružiti”, rekao je.


D.Pavlović/Hina
BUNJAC SKRIVIO PROMETNU NESREĆU
Branimir Bunjac u petak poslijepodne je u Zagrebu sudjelovao u prometnoj nesreći, sudarivši se s taksijem u kojem je lakše ozljeđena putnica, nakon čega je javno priznao krivnju i ispričao se. Prilikom sudara taksi-vozilo je odbačeno na parkirani automobil pri čemu je putnica u taksiju ozlijeđena pa joj je pružena liječnička pomoć. Prema izjavama trojice očevidaca na koje se pozvao portal "mirovina.hr" čini se da je Bunjac oduzeo prednost taksiju. "Clio koji sam vozio vlasništvo je Živog zida, star je 15 godina i nije prilikom nesreće pretrpio nikakvu štetu", rekao je Bunjac kratko Hini, izražavajući žaljenje zbog nesreće. Branimir Bunjac se nakon nesreće oglasio i na facebooku. "Nesreća se dogodila ispred Z1 televizije gdje sam išao na snimanje emisije Bujica. Oduzeo sam prednost taksiju koji je udario u parkirano vozilo. Ispričavam se vozaču, vlasniku parkiranog vozila i iznad svega putnici u taksiju. To mi je prva prometna nesreća u životu, a možda se ne bi dogodila da su ovi dani malo mirniji", poručio je Bunjac.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana