Sport
LUKA MODRIĆ

Vrijeme mi nije problem, volim igrati što ranije
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
I kod velških kolega osjetio se respekt prema Luki Modriću. Kao da su “titrali” što imaju čast postavljati pitanja najboljem nogometašu svijeta za 2018. godinu. Dakako, najviše ih je zanimao Modrićev odnos i mišljenje o Garethu Baleu. Suigrači iz Real Madrida, bar kako Modrić tvrdi, nisu razgovarali otkako su napustili kamp “kraljevskog kluba”.

- Nisam pričao s Garethom otkad smo se razišli u Realu. Vidjet ćemo se nakon utakmice i sigurno će biti prilika za razgovor.

Velški novinari pitali su Modrića je li Bale sretan u Realu?

- To ćete morati pitati njega.

I na tome su završile sve klupske teme. Očito je i do Velšana stiglo kako Gradski vrt prema reprezentaciji Hrvatske ima posebnu “vibru”. Stoga pitali su Modrića koji je benefit za Hrvatsku igrati u Osijeku, a ne u Zagrebu.

- Mi se ovdje uvijek osjećamo ugodno igrati. Imamo iznimno pozitivna iskustva i fenomenalnu podršku. O tim su stvarima vjerujem vodili brigu i u Hrvatskom nogometnom savezu kada su donijeli odluku da se ovdje igra i utakmica s Walesom.

Modrić cijeni ekipu Walesa. Analizirala se utakmica sa Slovačkom.

- Došli su do tri boda, i to im je bilo najvažnije, premda su odigrali odličnu utakmicu. James je zabio pobjednički gol, moramo obratiti pozornost i na njega. Dakako, Gareth je najbolji igrač, ali su vrlo kvalitetni prema naprijed. Imam veliki respekt prema Walesu i prema njihovim igračima. Mislim kako je Wales uz nas ponajbolja ekipa u ovoj grupi. Nakon lošeg rezultata protiv Mađara nemamo pravo na pogrešku. Zanima nas jedino pobjeda i kako doći do nje.

Je li Modrić izborniku Daliću dao savjet kako zaustaviti Balea, nešto slično kao što je Ivan Rakitić na SP-u u Rusiji savjetovao izbornika kako zaustaviti Messija.

- I da jesam dao naputke, ne smijem reći - nasmijao se Modrić.

- Mislim kako izbornik ima dovoljno podataka i dovoljno pozna suparnika i bez mene. Naravno, razgovarali smo o svemu, ali detalje nećemo dijeliti.

Suočio se Modrić i s pitanjem termina utakmice. Posljednji put je u vrijeme ručka igrao dok je bio na Otoku.

- Uvjeti su takvi kakvi jesu. Često smo u Engleskoj igrali utakmice u 12.30 i u 15 sati. I, vjerujte, znalo je biti jako vruće. Moraš se uvijek prilagoditi uvjetima, pripremali smo se posljednjih sedam-osam dana na to, tako da to ne bi trebao biti veliki problem. Iskreno, meni općenito ne bi trebao biti nikakav problem. Volim igrati ranije utakmice, tako da se nadam da neće biti veći problem ni suigračima - zaključio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije. K.Lacković
Posjet vjernoj navijačici u Dalju
Prije godinu dana šestogodišnja Selena iz Dalja imala je samo dvije želje - da ozdravi i da joj Luka Modrić dođe na piknik. Selena boluje od akutne limfoblastične leukemije, a posljednjih godinu dana njezina je bolest u remisiji. Selena je velika navijačica hrvatske nogometne reprezentacije, posebice Modrića, lani mu je napisala pismo te ga pozvala na piknik. Najbolji nogometaš svijeta u 2018. joj je odgovorio pismom i poslao darove, a jučer su se i upoznali u Osijeku. Selena je bila oduševljena nakon upoznavanja s Lukom.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini