Sport
ROLAND GARROS

Dodigu i Latishi novi pariški pokal
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan obranili su naslov pobjednika Roland Garrosa u mješovitim parovima. Ivan i Latisha su u reprizi lanjskog finala opet svladali Splićanina Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6:1, 7:6 (5) poslije sat i dvadeset minuta igre. Stari/novi pobjednici ove su godine bili iznimno uvjerljivi na pariškoj zemlji, do naslova su stigli bez izgubljenog seta. Ujedno, Dodig i Chan su tako postali prvi par u Open eri koji je obranio naslov na drugom Grand Slamu sezone. Repriza finala u mix paru posljednji se put dogodila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Petak u Roland Garrosu bio je u znaku polufinalnih dvoboja singla. U teniskom klasiku između kralja zemlje Rafaela Nadala i najboljeg svih vremena Rogera Federera nije bilo nikakve neizvjesnosti. Odlični Rafa projurio je do finala pobijedivši sa 6:3, 6:4, 6:2 i u nedjelju će pokušati 12. put osvojiti Kup mušketira. A u finalu će igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema ili Srbina Novaka Đokovića. Thiem je vodio sa 6:2, 3:6, 3:1 kad se dogodio prekid meča zbog kiše, pa će njihov susret biti nastavljen u subotu.

U finalu tenisačica igrat će Čehinja Marketa Vondroušova i Australka Asleigh Barty. Barty je u polufinalu svladala Amandu Anisimove sa 6:7(4), 6:3, 6:3, a Vondroušova je bila bolja od Britanke Johanne Konte sa 7:5, 7:6 (2). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike