Novosti
HRVATSKI TELEKOM O POTENCIJALU RAZVOJA ZEMLJE:

Povezat ćemo cijelu Hrvatsku prilikama koje pruža tehnologija
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Hrvatski Telekom objavio je kako planira povezati čitavu Hrvatsku prilikama koje pruža tehnologija, a kako bi se za sve njezine građane stvorila bolja budućnost.


"U Hrvatskom Telekomu uvjereni smo kako prilike koje tehnologija pruža za bolji život postoje već danas te moraju biti jednako dostupne svima u Hrvatskoj, bez obzira na to gdje se nalazili. Prošlogodišnjim ulaganjem u digitalnu infrastrukturu, u iznosu od 1,826 milijardi kuna, izravno smo utjecali na otvaranje 9582 nova radna mjesta i na povećanje BDP-a za 0,62 %. To govori kako su digitalizacija Hrvatske i povezivanje svih građana s modernim tehnologijama nužni za brži gospodarski i društveni napredak Hrvatske danas i u budućnosti", ističu u HT-u.


U suradnji sa znanstvenicima s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Hrvatski Telekom proveo je istraživanje na uzorku od približno 5700 punoljetnih građana mlađih od 50 godina koje je pokazalo snažnu vezu između postojanja prilika za pristojan život s kvalitetnim pristupom tehnologiji i razine digitalne pismenosti. "Istraživanje, također, pokazuje kako pristup najnovijim tehnologijama znatno pridonosi ostanku u trenutačnom mjestu prebivališta: dvije trećine onih koji su pozitivno i vrlo pozitivno ocijenili pristup najnovijim tehnologijama namjerava ostati u svojim sredinama. Jednako tako, oko 60 % ispitanika koji pozitivno i vrlo pozitivno ocjenjuju brzinu interneta ne namjerava se preseliti. Tehnologija se ovdje pokazala ključnom odrednicom četiriju vrlo važnih pitanja koja definiraju potencijal razvoja Hrvatske. To su ocjena perspektive ruralnih krajeva Hrvatske, pitanje obrazovanja mladih za korištenje moderne tehnologije i kompetentnosti za poslove budućnosti, pitanje tehnološke konkurentnosti domaćeg gospodarstva i pitanje uključenosti starijih u sve prilike koje tehnologija i njima može pružiti kako bi im pojednostavnila život i učinila ga kvalitetnijim", navodi HT.


"Živimo u iznimno uzbudljivom vremenu. Tehnologija mijenja način na koji živimo i radimo, povećava poslovne mogućnosti, pomaže nam da se povežemo s prijateljima i budemo u kontaktu sa svime što se događa. Ipak, ni danas nisu svi u mogućnosti iskusiti te prilike. Smatram da se više treba i može učiniti kako bi se izgradilo društvo u kojem nitko ne zaostaje. U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža", izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.
Iako domaći i strani stručnjaci snažno promiču prilike koje donosi razvoj tehnologije i njihov utjecaj na prosperitet društva, prostora za napredak je mnogo, ističu u HT-u navodeći kako će upravo zato preko stranice Iz svijeta boljih mogućnosti dijeliti saznanja sa svim građanima o najnovijim tehnološkim trendovima i dostignućima te ih informirati o uspješno ostvarenim prilikama, realiziranima upravo zahvaljujući novoj tehnologiji. Protagonisti stranice će kroz inspirativne priče educirati društvo o konkretnim tehnologijama koje su im pomogle u pokretanju novih poslova, podizanju kvalitete života, zdravijem životu ili učenju. U Hrvatskom Telekomu vjeruju kako će upravo takvi primjeri potaknuti i druge da iskoriste sve mogućnosti koje im donosi budućnost uz nove tehnologije. D.Pav.
Nebis: Smatram da se više treba i može učiniti kako bi se izgradilo društvo u kojem nitko ne zaostaje
Možda ste propustili...

PET MJESECI NAKON ZLOČINA U ĐAKOVU

Podignuta optužnica zbog ubojstva socijalnih radnika

KANDIDIRANJE NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA

Kreće prikupljanje 10.000 potpisa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MOGLO BI SE DOĆI DO ISTINE O SUDBINI VEĆEG BROJA NESTALIH?

U Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci i treće osobe iz Domovinskog rata

2

SPAŠAVANJE GOTOVO IZGUBLJENE VRSTE

U slavonska lovišta vratiti "kraljicu polja"

3

U PROSINCU 2018. POTROŠENO 13,5 MILIJARDI

Na Crni petak potrošnja je veća nego na Badnjak