Regija
ZAJEDNIČKA AKCIJA ŠKOLE I JAGLACA

Dvorište škole kao etnoljepotica
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
NOVA JOŠAVA - Područna škola Nova Jošava, koja djeluje pri Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, krenula je u veliki projekt uz pomoć Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac. Riječ je o projektu uređenja školskog dvorišta u etnoizgled kojeg su inicirale učiteljice ove škole Kristina Nerovčić i Nives Katalinić.

- Još u travnju željeli smo urediti dvorište naše škole s naglaskom na etno, i prijaviti se na natječaj za najljepše školsko dvorište u Hrvatskoj, no s obzirom na to da je loše i kišno vrijeme, nismo stigli odraditi do kraja sve radove, pa smo odlučile u ovaj projekt krenuti postupno i dobro se pripremiti za iduću godinu i novu prijavu na natječaj. Prvi korak je ova akcija koju smo organizirali s našim ‘‘susjedima‘‘ i velikim prijateljima, Udrugom Jaglac, koja koristi prostor naše stare škole u istom dvorištu gdje smo i mi. Hvala svim učenicima koji su se odazvali i njihovim roditeljima koji su uložili golem trud u ovo uređenje – rekla je učiteljica Nives Katalinić, a Kristina Nerovčić dodala: "Obojili smo stari bunar, posadili cvijeće i drugo bilje u lončanice te ih postavili u dvorištu, pokosili smo travu, očistili kamenjare, uredili prostor oko škole. Bilo je doista prelijepo raditi zajedno s djecom, roditeljima i volonterima Jaglaca. Školstvo u Novoj Jošavi ima dugu u bogatu tradiciju, posebno stara zgrada škole, i zato želimo da i naše dvorište bude u tom etnostilu". V.G.
Projekt udruge "Šalji dalje"
Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac ovu prigodu odradila je kao dio svog velikog i poznatog projekta. "Puno radimo s Područnom školom i zaista je s njima divno raditi. Ovo uređenje postavili smo kao građansku, volontersku akciju kroz projekt ‘Šalji dalje‘. Ovo je zajedničko dvorište i svi moramo zajedno činiti sve da ono bude što ljepše i ugodnije. Hvala od srca našim volonterima koji su marljivo radili i pokazali da se na njih uvijek može računati", zaključila je koordinatorica projekta ‘‘Šalji dalje‘‘ Lidija Petrović.       
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike