Regija
NA DVA CD-A 33 SAKRALNE, NARODNE I KLASIČNE SKLADBE

HKD Lisinski izdao nosač zvuka - novi suvenir Našica
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
NAŠICE - Nakon šest mjeseci predanog rada članovi HKD-a Lisinski dočekali su ostvarenje svog sna - izdavanje prvog nosača zvuka, i to u povodu 130 obljetnice rada. Mnogo je ljudi radilo na realizaciji ovog projekta, od članova i uprave društva do umjetničkih voditelja Miroslava Šarića, koji je pripremao A folklornu sekciju, Ivana Krajačića, koji je vodio Mješoviti pjevački zbor, do Danijela Richtera, koji se pobrinuo za tamburaše. Snimanje nosača predano je u stručne ruke, također Našičana sa zagrebačkom adresom, Hrvoja Nikšića, a i sam dizajn i tisak omota radio se u Zagrebu. Nosač su u Zavičajnom muzeju Našice predstavili predsjednik HKD-a Lisinski Hrvoje Šleder, Silvija Šokić, ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, te voditelji Ivan Krajačić i Miroslav Šarić.


- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam sudjelovala u ovom projektu jer ovo je zapravo novi suvenir našega grada, nastao u povodu ovako važnih i velikih obljetnica - izjavila je Šokić, jer Knjižnica je, uz HKD, izdavač nosača, koji će biti upisan u Zavičajnu zbirku Grada Našica te ga građani mogu posuditi i preslušati.
- Nosač zvuka sastoji se od dva CD-a. Na prvom su pjesme Mješovitog pjevačkog zbora, ukupno broji 14 skladbi, a na CD-u dva je 19 skladbi A sekcije folklora. Jako sam ponosan, a nadam se i svi članovi, kojima zahvaljujem na njihovom trudu, kao i našim tamburašima što smo tako opsežan projekt doveli do kraja - rekao je predsjednik HKD-a Hrvoje Šleder te je zahvalio svim sponzorima, pogotovo Gradu Našicama. Dodao je da se nosač može kupiti u prostorima HKD-a Lisinski, u prizemlju dvorca Pejačević. Više o samom nosaču i snimanju rekli su voditelji sekcije i zbora, koji su istaknuli da se ovim radom podignula kvaliteta pjevanja te da su sad još spremniji za nove izazove. Mješoviti zbor otpjevao je nekoliko sakralnih, narodnih i prigodnih pjesama, dok se A foklorna sekcija držala izvornih pjesama našičkog kraja. Ovaj novi suvenir grada, osim financijski, i osobno su podržali predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek i gradonačelnik Josip Miletić, koji je članovima društva izrazio zahvalu za trud, a sve okupljene pozvao da zajedno uživaju u lipnju, mjesecu grada, ali i obljetničkoj godini, kako za HKD Lisinski tako i za sam grad. I. Ćosić
Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike