Regija
VOZAČI, OPREZ!

Požeština je dobila tri fiksne kamere za nadzor brzine
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
POŽEGA - Na području Požeško-slavonske županije ovih dana postavljene su tri fiksne kamere kojima je zadaća nadzor brzine kretanja motornih vozila. Ministarstvo unutarnjih poslova ukupno je predvidjelo postavljanje 122 kućišta za kamere u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera. Osim nadzora brzine, ove kamere imaju ugrađen sustav za automatsko prepoznavanje registracijskih pločica, tako da mogu kontrolirati i druge prekršaje - primjerice korištenje mobitela tijekom vožnje automobilom.


Kamere su postavljene u Brestovcu (Požeška ulica 80) na cesti Požega - Brestovac, u Eminovcima (Vukovarska ulica 97) na prometnici prema Osijeku, te na državnoj cesti Požega - Pleternica u Pleternici (Ulica bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 129). Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, a prazna kućišta obavljat će svoju preventivnu funkciju.
Iako su fiksni uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nevezanja sigurnosnim pojasom. B.S.T.
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike