Regija
POPRIMA MODERAN IZGLED

Trgovački centar otvara se nakon 15. kolovoza
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Radovi će završiti do kraja srpnja i tada ide tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole
ŽUPANJA



U punom su jeku radovi na rekonstrukciji zgrade bivšeg Kauflanda u Županji koja poprima posve novi izgled.


Betonsko pročelje sada je ustakljeno i objekt iz dana u dan dobiva obrise novog modernog trgovačkog centra koji Županjci nestrpljivo očekuju. Investitor je Inceptum sport d.o.o. iz Zagreba, čija je djelatnost iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing), a koji će u rekonstrukciju objekta u Županji uložiti približno dva milijuna eura. Inicijalni plan završetka bio je 30. lipnja, no administracijske barijere učinile su svoje i novouređeni šoping centar, koji se prostire na 3000 četvornih metara, svoja će vrata ipak otvoriti u drugoj polovini kolovoza.


Služba za prostorno planiranje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko-srijemske županije građevinsku dozvolu izdala je 26. travnja, a odmah nakon prijave gradilišta, 8. svibnja, krenuli su radovi. Nepovoljne vremenske prilike i česta kišna razdoblja znatno su ih usporili, jer riječ je o vrlo opsežnim i zahtjevnim radovima koji se obavljaju i ispred objekta, i sve se to, potvrdio nam je direktor Inceptum sporta Željko Lukač, odrazilo na prolongiranje roka završetka.


- Rekonstrukcija bi trebala završiti do kraja srpnja i tada slijedi tehnički pregled objekta i ishođenje uporabne dozvole, a mi planiramo da će trgovački centar svoja vrata otvoriti nakon Velike Gospe – pojasnio je za Glas Slavonije.


Već je najavio da će Županja dobiti lijep moderno uređen objekt, koji će se odlično uklopiti s Lidlom, smještenim u neposrednoj blizini. Ondje će doći renomirane kuće koje nude asortiman robe primjereniji Slavoniji i okruženju, koja nije jako skupa, povoljna je i kvalitetna i svaki će kupac moći pronaći nešto za sebe. Riječ je velikim i poznatim trgovačkim kućama: Tedi, Pepco, KiK i Bipa. Ugovori su potpisani i svaki će na raspolaganju imati u prosjeku od 500 do 600 kvadrata prostora. Rekonstrukcijom i stavljanjem u funkciju bivšeg objekta Kauflanda trgovačka ponuda u Županji bit će bogatija i raznovrsnija, posebice što se tiče tekstila i odjeće, kozmetike i dekorativnih artikala, uz velik izbor proizvoda za svakodnevnu upotrebu. A ono što je najvažnije, prema Lukačevim riječima, bit će otvoreno najmanje dvadesetak novih radnih mjesta, što će za Županju puno značiti.


Prostor će, pojašnjava Lukač, biti uređen tako da će zadovoljiti sve potrebe kupaca i posjetitelja. Neće izostati ni ugostiteljska ponuda. U sklopu trgovačkog centra bit će i kafić i uređeno dječje igralište, a za sada je ostao i jedan manji slobodan prostor u koji se, prema prijašnjim dogovorima, trebala useliti ljekarna.


Županja je smještena u pograničnom području i građani već godinama redovito odlaze u prekogranični šoping u BiH, gdje kupuju 17 posto jeftinije, kolika je jedinstvena stopa PDV-a na koju kao strani državljani imaju pravo povrata. Prema broju zahtjeva za povrat PDV-a na području BiH prednjači granični prijelaz Orašje.
Ondje je lani podneseno čak 54.287 zahtjeva za robu kupljenu u vrijednosti 15,8 milijuna KM, odnosno 60 milijuna kuna. Blizinu susjedne BiH investitor vidi kao prednost.


Marija Lešić Omerović
Uz bogat asortiman robe u ponudi, u šoping-centru bit će otvoreno i najmanje 20-ak novih radnih mjesta
I kupci iz BiH
Zagrebački investitor, direktor Inceptum sporta Željko Lukač, računa i na kupce iz BiH. Velik broj ljudi iz susjedne države svakodnevno dolazi u Lidl koji je u neposrednoj blizini trgovačkog centra. Oni također koriste pogodnosti pograničnog područja i pravo na povrat PDV-a.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike