Regija
PROJEKT EKOPAKET

Vrtić “Hlapić” najbolji
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
U organizaciji kompanije Tetra Pak i Udruge Lijepa Naša proglašeni su pobjednici 8. projekta Ekopaket u kojemu je sudjelovalo 109 ekoškola i ekovrtića. Ove je godine pobjednik u kategoriji dječjih vrtića prema odluci stručnog žirija Dječji vrtić "Hlapić" iz Slavonskog Broda, koji je sve oduševio svojim radom na temu zaštite okoliša. U kategoriji djece od 1. do 4. razreda osnovne škole pobijedila je OŠ "Fran Krsto Frankopan" iz Osijeka, a učenici OŠ iz Hercegovca pobijedili su u kategoriji od 5. do 8. razreda osnovnih škola te srednjih škola svojim radovima na temu recikliranja i ponovne upotrebe u povodu Dana planeta Zemlje.

Mali čuvari prirode i ove su godine na radionicama, igrom i zabavom naučili da se višeslojna kartonska ambalaža, osim što se mora pravilno odlagati, može upotrebljavati i za izradu različitih predmeta.

- Tijekom osam godina provedenih u ovom programu educirali smo gotovo 45.000 djece iz cijele Hrvatske o tome kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad. Usvajanje zelenih vrijednosti sve više postaje dio svakodnevne rutine mlađih generacija, što je najveća nagrada i najveća nada za održivu budućnost - izjavio je Dragan Rajković, direktor za kružno gospodarstvo Europe i Središnje Azije u Tetra Paku. J.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike