Osijek
U ORGANIZACIJI PRAVNOG FAKULTETA

Međunarodna konferencija o pravu Europske unije
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Pravni je fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku već treću godinu zaredom, ove godine 6. i 7. lipnja, uspješno organizirao dvodnevnu međunarodnu konferenciju posvećenu pravu Europske unije. Organizacijski odbor čine mladi znanstvenici, puni entuzijazma: Dunja Duić, Ante Novokmet, Katarina Marošević, Višnja Lachner, Nataša Lucić, Nikol Žiha i Tunjica Petrašević. Na konferenciji su stručnjaci iz europskog prava raspravljali o pravnim i ekonomskim aspektima članstva u Europskoj uniji. Ovogodišnja je konferencija organizirana u suradnji i uz financijsku podršku njemačke zaklade Hanns Seidel Stiftung, podružnice Zagreb.

Na konferenciji sudjeluje devedeset jedan sudionik iz čak jedanaest zemalja. Radovi koji su prošli strogi recenzijski postupak (dvostruke slijepe recenzije, nap.a.) objavljeni su u Zborniku radova EU AND MEMBER STATES ISSUES AND CHALLENGES – ECLIC koji je indeksiran u prestižnim bazama HeinInline i Web of Science Conference Proceedings Citation Index.

Drugi dan međunarodne konferencije, u petak, sudionici su na Pravnom fakultetu izlagali svoja istraživanja kroz šest paralelnih sesija, doznajemo od Ivana Novokmeta. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLIVAČI NEZADOVOLJNI ČISTOĆOM BAZENA

Nataša Brčić: Bazene svakog dana, u zoru, čiste i roboti

2

TANDEM-BICIKLOM NA HODOČAŠĆU OD OSIJEKA DO MEĐUGORJA

Dvojica prijatelja na putu od 1100 kilometara, jedan koji vidi i drugi koji vjeruje

3

ČLANOVI OSJEČKOG HDZ-A ISPRED DJEČJEG VRTIĆA POTOČNICA:

Energetska obnova osječkih vrtića kasni, početak radova tek u rujnu je neprihvatljiv!

oglas