Osijek
TESTIRANJE KANDIDATA I KANDIDATKINJA ZA POLICIJSKU ŠKOLU U ZAGREBU

Dario Premec: U pojedinim
je odjelima PU-a u Osijeku
potrebno pomladiti kadar
Objavljeno 7. lipnja, 2019.

Oko 80 kandidata i kandidatkinja (u omjeru 70:30), za Policijsku školu u Zagrebu, potencijalnih čuvara reda i sigurnosti, jučer je u Osijeku pristupilo nizu testova ne bi li ostvarili uvjete za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u idućoj školskoj godini.

Ministarstvo unutarnjih poslova natječaj za prijam novih polaznika u Policijsku školu raspisalo je 1. ožujka, a trajat će sve do 31. srpnja, tako da svi oni koji se vide u plavoj uniformi još uvijek imaju vremena prijaviti se i započeti karijeru u policiji.

- Došli smo na prvo testiranje 80-ak kandidata koji su se prijavili do 15. svibnja. Testiranje se provodi u dva dijela. Prvi je psihologijsko testiranje, test ličnosti i osobnosti, nakon čega provodimo testove opće kulture, poznavanja informatike i stranog jezika te testiranje tjelesnih sposobnosti - rekao je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, dodavši da su psihologijski test i testiranje tjelesnih sposobnosti isključujući testovi. Kandidat koji ne položi neki od tih testova ispada iz daljnjeg testiranja, odnosno neće konkurirati za upis u Policijsku školu.

Osim položenih testova za upis kandidati ne smiju imati više od 28 godina i, što je najvažnije, ističe Novak, moraju imati dostojnost za obavljanje policijskog posla koji provodi nadležna policijska uprava. Kao zadnji korak prije prijma u Policijsku školu kandidati moraju proći i detaljan zdravstveni pregled u Domu zdravlja MUP-a u Zagrebu.

Zamjenik načelnika PU osječko-baranjske Darijo Premec istaknuo je kako određenim odjelima Policijske uprave treba pomlađivanje kadra te je pozvao sve zainteresirane da se u što većem broju odazovu policijskom pozivu.

Ivan Alilović
IVAN: VAŽNO MI JE BITI POLICAJAC
Sudeći prema entuzijazmu mladih ljudi koji su se odazvali jučerašnjem testiranju, građani Osječko-baranjske županije ne moraju brinuti za sigurnost. Jedan od njih, 23-godišnji Ivan Stojčević iz Donjih Andrijevaca, ni trenutka nije dvojio o svom pozivu. Jer biti policajac nije posao, ili zanimanje, to je, kao što smo jučer čuli - poziv.

- To mi je životna želja - ispalio je kategorički Ivan, dodavši da su mu i sestra i neki drugi članovi rodbine također policajci. Ne zna još koji bi rod policije želio biti, samo mu je važno, kaže, da postane policajac.
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike