Mozaik
FERRAGOSTO JAM U ORAHOVICI

Josipa Lisac, Krankšvester, Urban & 4 i FNC Diverzant zaključili lineup festivala
Objavljeno 8. lipnja, 2019.

Festival Ferragosto JAM je u zagrebačkom GRIFU otkrio nova glazbena imena i kompletirao cijeli program. Prvi put aktivnosti su proširene u grad Orahovicu, a najavljeni su i novi sadržaji, koji će upotpuniti festivalsko iskustvo od 1. do 5. kolovoza na orahovačkom jezeru. Na najvećem broju pozornica u povijesti festivala, njih čak šest, uz nekoliko festivalskih zona, rasporedit će se više od 50 izvođača, što ovogodišnji Ferragosto čini najbogatijim dosad!

- Mislim da je ovo jedan normalan put širenja samog festivala. Naša ideja je bila da i stanovnicima u Orahovici pružimo Ferragosto filing, ali i da oni koji dolaze s jezera u grad imaju određene pogodnosti. U suradnji s lokalnim OPG-ovima ponudit ćemo Ferragosto plac, gdje svatko može obaviti osnovni šoping za boravka na festivalu. Tu će biti i manji stage s pop up nastupima izvođača i standup komičara, a sve će se održavati od 9 ujutro do nekh 14 sati, tako da se neće preklapati s programom na samom jezeru - kaže Ivan Šišuljak iz organizacije (Dostava Zvuka).

Velika pojačanja na glavnom Addiko Piknik Stageu čine Josipa Lisac, čiji se povratak na jezero željno iščekuje još od 2016., kada je zbog vremenskih neprilika nastup morao biti skraćen, zatim veliki rock-poet Urban & 4, koji dolazi na krilima novog, svježeg singla "Iskra", žestoki hip hop dvojac Krankšvester, svojevrsni Ferragosto residenti, čiji se posljednji videospot "Slava" opako približava brojci od milijun Youtube pregleda, te zagrebačka punk-mašina FNC Diverzant, s drugim studijskim albumom, na koji se čekalo čak 16 godina.

- Mi smo bili u periodu kad je festival još bio na kištrama, to je bilo roštiljanje u dvorištu i u toj fazi nitko nije mogao predvidjeti u što će se to pretvoriti. Nekoliko godina poslije već je bila gomila ljudi, ogroman skok u kratkom vremenu. Ono zbog čega se mi konstantno vraćamo neopisivo je dobra atmosfera. Jedan od top-koncerata koji smo imali bio je upravo na jednom Ferragostu, kada je usred izvođenja posljednje pjesme "Kruti" na mene sletio ogroman leptir, to je bio čaroban trenutak koji ću uvijek pamtiti. Stvarno me iznenađuje koliko to raste i koliko je u stanju postati još većim festivalom. Što se nas tiče, nastup na Ferragostu je jedan od najvećih i nama najvažnijih koji imamo u godini gdje se trudimo dati svoj maksimum. Dođite vidjeti Krankšvester u top-formi! - kaže Sett iz Krankšvestera.

Uz kantautore koji će na Izštekanom Stageu nastupiti u mahom akustičnoj varijanti, dnevnu atmosferu prvi put će podići i tek osnovan Ferragosto orkestar, koji će tijekom dana spontano kružiti oko jezera i zabavljati posjetitelje. Najavljuje se i šesta pozornica Secret Stage, čiji će detalji biti otkriveni (ili namjerno neće) u sljedećim tjednima. Prvi put na Ferragosto u pop up varijanti stiže Iskonov veliki glazbeni kviz, koji će biti u prostoru #DobroJutro Stagea u subotu poslijepodne. Održat će se tradicionalni, 8. memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Krunoslav Bošnjak“.

U tijeku su prijave za volontere, a formular se nalazi na službenim web-stranicama. Prijave traju do 23. lipnja.

Tanja Kvorka
Na najvećem broju pozornica u povijesti festivala, njih čak šest, rasporedit će se više od 50 izvođača
Najčitanije iz rubrike