Osijek
HDZ ODGOVARA GRADSKIM ČELNICIMA

Grad bez vizije o Zoni, a građani će otplaćivati kredit!
Objavljeno 6. lipnja, 2019.

Nakon obraćanja gradskih čelnika na konferenciji za javnost, a u želji da im nastavimo pomagati svojim savjetima i konstruktivnim prijedlozima, reagiramo dosljedno svim prethodnim javnim istupima. Sada je nesporno da je iza nas neuspješna prijava gradske uprave na javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, zbog čega grad Osijek nije dobio 10 milijuna kuna za izgradnju sustava oborinske odvodnje u Poduzetničkoj zoni Nemetin, a što je preduvjet za dovođenje investitora u Zonu. Sve skupa je posljedica nedostatka vizije planiranih aktivnosti u Zoni, a što su gradski čelnici shvatili kada su im na to ukazali u resornom ministarstvu, navodi u svojem priopćenju za javnost Ivan Radić, predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a.


Radić upozorava kako nije nimalo ugodno čuti i da je to loša poruka javnosti i svim institucijama u državi kada osječki gradski čelnici za svoj neuspjeh krive 46 gradova i općina diljem Hrvatske koji su dobili sredstva za uređenje infrastrukture u svojima zonama, te ih optužuju za, kako kažu, friziranje podataka, odnosno za lažno prikazivanje broja zaposlenih u svojim zonama. "Vjerujemo da u današnje vrijeme dostupnosti informacija doista nitko neće povjerovati u takvu konstrukciju i pokušaj opravdavanja za vlastiti neuspjeh. Prava je istina, što djelomično priznaju i akteri gradske konferencije za javnost, da u gradu Osijeku nisu znali prezentirati i zadovoljiti tražene kriterije i da nisu jasno naveli ciljeve i viziju projekta dovršetka Poduzetničke zone Nemetin. U svakom projektu morate znati isplanirati svoju investiciju kako bi vam netko za nju mogao dati novac. Konkretno, u ovoj se prijavi trebalo pokazati koliko će doći novih investitora u Zonu i koliko će biti novozaposlenih osoba dvije godine nakon završetka projekta. To je uobičajeni pokazatelj ostvarenih rezultata koji se navodi u prijavi ovakvih projekata. To se, naravno, tražilo od svih prijavitelja pod jednakim uvjetima, pa tako i od Grada Osijeka. Takav plan naveli su u svojim prijavama Antunovac, Čepin, Kneževi Vinogradi, Donji Miholjac, Našice i Belišće. I svi su oni redom dobili sredstva. Jedino se u Gradu Osijeku diče što su, kako kažu, bili konzervativni u prikazivanju broja novozaposlenih. Nije im previše važno što zbog toga nisu dobili novac, jer, kažu, sve će to platiti građani iz kredita po povoljnim kamatnim stopama", ističe Radić.

Osječki HDZ zaključuje kako je Gradu Osijeku bilo na raspolaganju deset milijuna kuna europskog novca preko Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. "Nas najviše žalosti činjenica da će zbog propusta gradske uprave Osječanke i Osječani iz svojih novčanika plaćati kredit od 10 milijuna kuna za koji su ih zadužili gradski oci na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nakon što nisu ta sredstava zbog svoje nesposobnosti uspjeli osigurati putem natječaja resornog ministarstva", naglašava u priopćenju Ivan Radić. E.N.
NUDIMO POMOĆ
"Mi smo već upozoravali na važnost ovog natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i na potrebu da se ozbiljno pristupi ispunjavanju dokumentacije. Unatoč tome, ipak se dogodio negativan ishod. Upravo zbog toga stavljamo se na raspolaganje svojim stručnim znanjima gradskoj upravi prilikom budućih prijava. Ne želimo da i dalje gubimo vrijeme i propuštamo natječaje. Želimo da korov koji sada raste u Poduzetničkoj zoni Nemetin ubrzo zamijene novi proizvodni objekti i da se u njima zapošljavaju naši sugrađani", naglašavaju u osječkom HDZ-u.
10

milijuna kuna europskog novca propustio je Grad Osijek za izgradnju sustava oborinske odvodnje
Možda ste propustili...

NAPOKON POČINJE KOŠNJA AMBROZIJE

Broj zrnaca peluda u zraku već je 77

REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE U TVRĐI

Počinju radovi na dravskoj strani

Najčitanije iz rubrike