Osijek
RIJEČNI KRUZING

U rujnu po rijeci Dravi studijsko putovanje za brodare i touroperatore
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s tvrtkom Ancoris organizirala je radionicu na temu riječnog kruzinga kako bi se analiziralo aktualno stanje, ali i raspravljalo o potencijalima destinacije. Sudionike je uvodno pozdravila Ivana Jurić, direktorica TZ OBŽ-a, koja je ovu radionicu predstavila kao jednu od županijskih aktivnosti na unaprjeđivanju ponude za goste s riječnih kruzera, a kao pripremu za što bolju organizaciju studijskog putovanja za brodare i touroperatore u riječnom kruzingu koja se planira početkom rujna.

Cilj radionice je unaprjeđivanje ponude Osječko-baranjske županije u programima boravka gostiju s riječnih kruzera. Nakon uvodnog dijela i analize ponude za goste s riječnih kruzera, u drugom dijelu radionice pristupilo se interaktivnom dijelu radi analize potencijala koji mogu unaprijediti ponudu u destinaciji. Goran Ilić u ime Lučke uprave Osijek najavio je gradnju novog putničkog pristaništa na Dravi koja bi trebala završiti do početka sljedeće sezone pristajanja riječnih kruzera.

Silvija Butković upoznala je sudionike s novim projektima Državne ergele Đakovo te je zaključeno kako se ta destinacija svakako treba uključiti u programe posjeta. Jedna od ideja koja će se zasigurno predstaviti u novim programima je i organizacija minisajma antikvitete u Tvrđi, a za koji su, prema riječima turističkog vodiča Domagoja Butkovića, gosti pokazali velik interes.

Sve predložene ideje sudionika sažet će se u tri nova koncepta programa u destinaciji te predstaviti sudionicima studijskog putovanja u rujnu, a u cilju produženja boravka gostiju u ovoj destinaciji, povećanja interesa za pristajanja na putničkim pristaništima na rijeci Dravi i Dunavu te povećanja potrošnje. Ako se uzme u obzir da je riječni kruzing grana turizma s najvećom godišnjom stopom rasta od 10 do 15 posto, te da je na putničkim pristaništima u Hrvatskoj u 2019. godini najavljeno pristajanje oko 500 kruzera s više od 70 tisuća gostiju, ovakve radionice više su nego dobrodošle te su svi sudionici pozdravili inicijativu TZ OBŽ-a na provođenju aktivnosti u smjeru promocije Županije kao destinacije riječnog kruzinga. D. Kuštro
Na putničkim pristaništima u Hrvatskoj najavljeno pristajanje oko 500 kruzera s više od 70 tisuća gostiju
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike