Osijek
PROJEKT “ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI 3”

Osigurani školski
obroci za 801 dijete
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
Predstavljen je projekt "Škole jednakih mogućnosti 3", koji provodi Grad Osijek u partnerstvu s 14 osnovnih škola te u sklopu kojega se osigurava redovita i kvalitetna školska prehrana učenicima u siromaštvu ili u riziku od siromaštva sa svrhom ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva kao problema prepoznatog u zajednici.

Ukupna vrijednost projekta je 805 tisuća kuna, a njegovom realizacijom bit će osiguran školski obrok za 801 dijete. Projekt je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), koji podupire aktivnosti država članica EU-a u pružanju materijalne pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Projekt provodimo već treću školsku godinu zaredom. Grad Osijek je nositelj projekta, a partneri su nam osječke osnovne škole. Iako Županija i Grad od prošle godine sudjeluju u projektu kojim je omogućena besplatna prehrana svim učenicima i učenicama na području Grada Osijeka, ovaj projekt provodimo i dalje jer korištenjem sredstava Europske unije štedimo proračunska sredstva Grada Osijeka. U tome kontekstu valja istaknuti i kako je projektom zaštićena anonimnost korisnika, ne postoji diskriminacija, a važno je u svakom trenutku voditi brigu o ravnopravnosti od najmanjih nogu. Svi obroci u školi jednaki su za sve, bez obzira iz kojega su izvora financirani", rekla je prilikom predstavljanja zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Projekt se provodi u OŠ "August Šenoa", OŠ "Dobriša Cesarić", OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Franje Krežme, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Jagode Truhelke, OŠ Josipovac, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Mladost, OŠ Tenja, OŠ Retfala, OŠ "Tin Ujević", OŠ Vijenac i OŠ Višnjevac. I.Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana