Regija
POTPISAN UGOVOR ZA DRUŠTVENI DOM

Nardu konačno objekt kakav više od desetljeća priželjkuju i trebaju
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
NARD


Nakon što je nedavno u Vodicama između Grada Valpova i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisan ugovor za rekonstrukciju, dogradnju i opremanje društvenog doma u Nardu, stvoreni su preduvjeti da u realizaciju krene projekt koji se u Nardu nestrpljivo očekuje više od jednog desetljeća.


Kako je navedeno na mrežnim stranicama Grada Valpova, potpisivanju su ugovora u ime Ustanove za kulturne djelatnosti "Ante Evetović Miroljub" nazočili ravnatelj Ustanove i tajnik Grada Valpova Zvonko Barišić i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Nard, Nikola Abramić. Ukupna vrijednost projekta je 3.641.662,63 kune, a iznos prihvatljivih troškova 3.406.323,75 kuna uz intenzitet potpore od 100 posto. U kolovozu 2018. pripremila ga je i prijavila Lokalna razvojna agencija Grada Valpova i Općine Petrijevci u suradnji s gradonačelnikom Matkom Šutalom, gradskim službama i Ustanovom za kulturne djelatnosti "Ante Evetović Miroljub" Valpovo, koja je i nositelj projekta.


- Ovim projektom rješava se pitanje rekonstrukcije i dogradnje društvenog doma u Nardu, što će u konačnici pridonijeti održivom razvoju tog naselja pružanjem kvalitetnijih uvjeta lokalnom stanovništvu za društveni i socioekonomski razvoj - poručili su iz Grada Valpova.


U obnovljenoj i dograđenoj zgradi planira se smjestiti Dobrovoljno vatrogasno društvo Nard, a središnji dio činit će velika dvorana s kuhinjom i pripadajućim sanitarijama te prostori društvene namjene, kao što su prostor za udruge koje djeluju u mjestu i prostorije Vijeća Mjesnog odbora Nard. U jugoistočnom dijelu zgrade bit će poslovni prostor i suvenirnica.


Valja podsjetiti da zbog jako derutnog stanja objekta postojeći prostori u domu u Nardu već godinama ne ispunjavaju gotovo ni jedan uvjet za boravak većeg broja ljudi i održavanja manifestacija u njemu, no zbog nedostatka drugog adekvatnog prostora takve veličine u mjestu on je i dalje središnje mjesto okupljanja mještana i gostiju za svih većih manifestacija.
Nard je, na prvoj crti obrane, neposredno uz rijeku Dravu, teško stradao u Domovinskom ratu, stoga će i obnova doma biti svojevrstan nastavak obnove. L.Aničić
Ukupna vrijednost projekta je 3.641.662,63 kune, a iznos prihvatljivih troškova 3.406.323,75 kuna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLUKA MINISTARSTVA GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA

U Općini Čeminac ukinuta “traktorina”

2

JOSIP ŠARIĆ GRADONAČELNIK GRADA OTOKA

Grad Otok među deset najuspješnijih gradova u Hrvatskoj

3

DIŽU ZDRAVSTVENI STANDARD

Županija će nabaviti uređaj za otkrivanje uzročnika COVID-19