Regija
OVISNI O PRIJATELJSTVU, A NE POROCIMA

Nagrađeni radovi o temi ovisnosti
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
POŽEGA

Stotinu učenika prijavilo se na sedmi natječaj “Kreativni i neovisni”, koji je Požeško-slavonska županija sa svojim Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga i Zavodom za javno zdravstvo raspisala krajem prošle godine. Od pristiglih radova odabrani su najbolji, kojima su uz čestitke uručena priznanja i novčane nagrade.

Natječaj je raspisan za izradu likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma o temama “Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?”, “Imam(o) stav i govorim(o) NE!” te “Što imam(o) od toga da kažem(o) NE!”. Učenici 11 osnovnih i sedam srednjih škola plakatima, drugim likovnim radovima, instalacijama i filmovima na kreativan su način poručili koliko su različite vrste ovisnosti štetne.

Svake godine na natječaj “Kreativni i neovisni” prijavljuje se sve veći broj učenika. “Veseli nas da je sve veći broj radova i da ćete nastaviti biti promotori zdravog života”, rekao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo. “Budimo ovisni o prijateljstvu, o zajedništvu, o dobroj priči, slavonskom inatu. Poručimo kako možemo živjeti slobodno, neovisni o bilo kakvim porocima”, dodao je župan požeško-slavonski Alojz Tomašević, sa željom da iduće godine bude još veći broj učenika koji se prijavljuju na ovaj natječaj.

Istaknuto je kako su ove godine najaktivniji bili učenici OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Lipik, Katolička osnovna škola Požega, a od srednjih škola Gimnazija, Poljoprivredno-prehrambena škola i Obrtnička škola. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana