Regija
POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA NA ŽUPANJSKOJ TRŽNICI

Uručeno je 25 zelenih certifikata
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
ŽUPANJA

Poljoprivrednim proizvođačima na Gradskoj tržnici treću godinu zaredom uručeni su zeleni certifikati u sklopu projekta "Proizvod hrvatskog seljaka". Riječ je o 24 već certificirana i jednom novom proizvođaču koji su svoje domaće proizvode i službeno označili. Tvrtka Čistoća Županja od 1. siječnja 2017. član je Udruge hrvatskih tržnica i preuzela je projekt koji proizvođačima donosi dodatnu korist i pogodnost u promoviranju i prodaji proizvoda, jer kupci sve više traže domaće. A time se ujedno potiče i veća frekvencija prodavača i kupaca na županjskoj tržnici koja ima dugu tradiciju.

Certifikat mogu ishoditi svi proizvođači koji imaju vlastitu proizvodnju i zemljište u svome vlasništvu, ili u zakupu, i osigurano mjesto na tržnici. Moraju zadovoljiti uvjete propisane pravilnikom, što se provjerava prilikom obilaska OPG-ova. Ceritifikat im jamči da je to njihova vlastita proizvodnja, a njihovi su proizvodi uočljivi i prepoznati na tržnici.

- Borimo se da na tržnicu privučemo što više prodavača i kupaca. Certifikati kupcima jamče da će ovdje kupovati proizvode hrvatskog seljaka. Imamo rezerviranih oko 50 prodajnih mjesta, to su naši redoviti proizvođači. Tijekom godine u sezoni dolazi još 30-ak novih proizvođača koji ovdje prodaju - kaže Manda Đurić, rukovoditeljica u Čistoći.

Svaki je proizvođač dobio i prepoznatljive žute majice, zelene pregače i kape. M.L.O.
Možda ste propustili...

MKUD ORGANIZIRAO 8. VEČER MAĐARSKE KULTURE

Njeguju mađarski jezik i običaje

ODRŽANI SU 39. “KONJI BIJELCI” U BABINOJ GREDI

Najzapregu ima Ivan Lucić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

74. OBLJETNICA

Komemoracija za žrtve kod Crnog potoka

2

OSTVARILI SU IZVRSNE REZULTATE

Nagrađeno 375 najučenika grada

3

VIROVITIČKO-PODRAVSKEA ŽUPANIJA

Gotovi radovi na
inkubatoru u Pitomači