Regija
ČESTE KIŠE REMETE ZAVRŠETAK RADOVA

Na bazen najkasnije do kalendarskog ljeta
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Keramičarima trebaju još dva do tri dana da polijepe pločice te da se sve osuši. Bazen će se ponovno podno puniti vodom
ĐAKOVO

Učestale oborine ne daju keramičarima što rade na ljepljenju pločica u školjci velikog bazena na Gradskim bazenima Đakovo da dovrše posao te da se opsežna rekonstrukcija tog dijela javnog kupališta privede kraju i on otvori ovogodišnju kupališnu sezonu, koja je prijašnjih godina u ovo vrijeme već bila počela. No i da tih radova nema, višetjedno kišno, oblačno vrijeme očito kupače na bazen mamilo ne bi.

Podno punjenje
- Obavljeno je oko 70 posto keramike; keramičarima treba još samo dva do tri dana da dovrše postavljanje pločica te još nekoliko dana da se sve osuši, pa da Bazeni budu spremni za kupališnu sezonu, a koja će biti otvorena, nadamo se, 15. lipnja, odnosno, okvirno, oko završetka školske godine ili, najkasnije, uoči kalendarskog početka ljeta - kaže Stjepan Ripić, direktor Komunalnog poduzeća Univerzal, koje upravlja tim gradskim objektom.

Samo na dnu olimpijskog bazena treba postaviti 1250 četvornih metara pločica, ne računajući okvir bazenske školjke do odmorišnog podesta. Inače, ovaj bazen zapremine je 2500 kubičnih metara vode.

- Postavljene su sve potrebne instalacije, u strojarnici je dosta cijevi zamijenjeno te ide podno punjenje bazena koje će biti puno kvalitetnije od bočnog, koje je prakticirano posljednjih godina. Vjerojatno je glavni dovod u betonu bio puknuo i bazen se nije punio kroz pod što je morao, nego bočno, pa je tu bio problem vezan uz apliciranje svih potrebnih stvari za održavanje kvalitete i čistoće vode - od modre galice, klora i dr. Sada je to napravljeno kao onda kada je bazen otvoren - kaže Ripić.

Stare cijene
A bilo je to prije točno trideset godina. Sanacija korita velikog bazena krenula je početkom ožujka, no radnicima đakovačkog Tehnocolora već duže vrijeme učestale oborine usporavaju dovršetak radova. Rekonstrukcija korita tog, olimpijskog bazena bila je neophodna zbog velikih gubitaka vode - godišnje i deset tisuća "kubika", dotrajalosti instalacija i nefunkcionalnosti podnih mlaznica za punjenje i nadopunu bazena. Vrijednost rekonstrukcije je 1,6 milijuna kuna.

Direktor Ripić kaže kako će i ove godine ulaz na Gradske bazene Đakovo biti po dosadašnjem cjeniku.

- Cijene su iste kao lani, i najbolje u Slavoniji i Baranji - dodaje Ripić. Dnevna karta tako ostaje deset kuna, a sezonska 100, mjesečna je 50, a sezonska obiteljska 250 kuna. Akvagan i hidromasažni bazen (dnevna narukvica) je deset kuna, a tolika je i cijena ležaljke. Dnevnu ulaznicu ne plaćaju djeca do navršenih šest godina. Osim saniranog velikog bazena, radove upravo prolazi i igralište za odbojku na pijesku, a kojem uskoro slijedi i važno prvenstvo. I ove godine na Bazenima će se naći sadržaji poput akvagana, jacuzzija, škole plivanja i dr. Žeton za stolni nogomet je pet kuna, izdavanje i plastificiranje ulaznice je deset, a izdavanje zamjenske ulaznice 20 kuna.

Suzana Župan
Završena je sječa u Velikom parku
Univerzal se s kišom proteklih dana i tjedana borio i kada je riječ o sanitarnoj sječi u Velikom parku, a nakon pada tri velika drveta. Direktor Stjepan Ripić kaže da je sječa uglavom završena. “Ostala su još četiri drveta uz ogradu; kada budu rušena, zatvorit ćemo taj dio Preradovićeve ulice”, kaže Ripić. Na najave o micanju tabli s upozorenjima o prolasku na svoju odgovornost kroz Strossmayerov park kaže da bi ih on najradije preobličio u upozorenja za kretanje na svoju odgovornost kroz spomenuti perivoj za vjetrovitog i kišnog vremena.
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike