TvObzor
POČELO SNIMANJE NOVIH NASTAVAKA SERIJE “NOVINE”

Treća, finalna sezona, prepuna je akcije iznenađenja i nastavka borbe za vlast
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Prve dvije sezone ove HRT-ove uspješnice prodane su američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix, čime su postale dostupne u više od 180 zemalja diljem svijeta

Produkcijska kuća Drugi plan proteklog je tjedna u Opatiji i Voloskome za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) počela snimanje treće sezone dramske serije “Novine”, čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom sljedeće godine. Od utorka, 28. svibnja, do 1. srpnja, filmska će ekipa snimati na 50-ak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim snimljenim scenama na rivi u Voloskome nastupio je Dragan Despot u ulozi novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ludviga Tomaševića, a zajedno s njim na sceni je bio i glumac Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.

U središtu treće sezone “Novina” bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera, dok je sudac Mihalić razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura.

Predsjednik Republike Tomašević, naime, želi nagovoriti suca da presudi u korist fonda, u zamjenu za podršku njegovoj kandidaturi za suca Vrhovnog suda. “U borbi za vlast i moć ne biraju se sredstva i poseže se za svim i svačim. Od lika koji tumačim možemo očekivati njegove prve predsjedničke poteze, vidjet ćemo brojne zanimljive situacije.”, rekao je Dragan Despot u pauzi snimanja.

Ekipu serije i ovaj put predvodi redatelj Dalibor Matanić kojeg na početku snimanja nije omela jaka kiša. “Gdje je najveće nevrijeme, tamo smo i mi. Nama je za snimanje to zapravo odlično, jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. Snimanje nastavljamo u Rijeci, Opatiji, Kostreni, Kraljevici ta na drugim lokacijama”, rekao je Matanić. Dodaje kako će u ovoj sezoni biti oko 80 govornih uloga te kako će nastojati snimiti većinu scena u eksterijerima.

Producent serije Nebojša Taraba najavio je kako će treća, ujedno i finalna sezona, zatvoriti neka poglavlja koja su otvorena u prve dvije sezone, doznat će se sudbine glavnih likova, ali i sudbina samih novina. “Očekujte mnogo iznenađenja, dosta akcije, bit će napeto i žestoko”, rekao je.

Glumačku ekipu predvode Dragan Despot, Branka Katić, Zdenko Jelčić, Draško Zidar, Sandra Lončarić, Željko Konigsknecht, Aleksandar Cvjetković, a pridružit će im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina, Daria Lorenci i Krešimir Mikić.

Prve dvije sezone ove HRT-ove uspješnice prodane su američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix, čime su postale dostupne u više od 180 zemalja diljem svijeta. Taraba dodaje kako je serija izazvala veliko zanimanje u zemljama Južne Amerike te u Skandinaviji, stoga je za očekivati kako će i tamošnja publika nestrpljivo iščekivati rasplet serije.n (N.K.)
Najčitanije iz rubrike