TvObzor
DUNCAN LAURENCE

Istina o životu pobjednika Eurosonga
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Najveću pozornost javnosti na sebe Duncan Laurence je skrenuo kad je na press konferenciji otvoreno progovorio o svojoj seksualnoj orijentaciji priznavši da je biseksualac

Predstavnik Nizozemske Duncan Laurence pobjednik je 64. po redu natjecanja za najbolju pjesmu Eurosonga održanog u Tel Avivu. Duncan koji je izveo pobjedničku numeru “Arcade” uvjerljivo je pobijedio osvojivši čak 492 boda od žirija i publike. Nizozemac je i prije samog početka natjecanja koje je održano u Izraelu bio jedan od glavnih favorita za osvajanje prestižne nagrade, dok se njegov najveći konkurent, predstavnik Italije Mahmood, našao na drugoj poziciji u konačnom zbroju bodova. Treće mjesto pripalo je Rusiji i njihovom predstavniku Sergeyu Lazarovu.

Brojne kontroverze
Ono po čemu će ostati upamćen ovogodišnji Eurosong jesu brojne spekulacije vezane za same natjecatelje, ali i nastup pop dive Madonne koji su mjesecima unazad pratile brojne kontroverze.

Kada je riječ o ovogodišnjem pobjedniku, pažnju javnosti na sebe je skrenuo je još prije nekoliko godina kad je svoje prvobitno ime Duncan de Mor promijenio u ime po kojem će ga pamtiti mnogobrojni štovatelji “Eurosonga”. Svoju glazbenu karijeru započeo je vrlo rano, a već od samih početaka svojim talentom skrenuo je pažnju nizozemske javnosti. Svojevremeno je pohađao rock akademiju u Tilburgu, a 2014. godine pojavio se u nizozemskoj verziji show programa “The Voice”, nakon čega je njegova karijera išla uzlaznom putanjom.

Ostvarivši veliki uspjeh u svojoj zemlji, ubrzo je počeo nastupati diljem Europe, nakon čega je odlučio prijaviti se na natjecanje za predstavnika svoje zemlje na ovogodišnjem “Eurosongu”. Najveću pozornost javnosti na sebe je skrenuo samo nekoliko dana pred početak natjecanja u Tel Avivu kad je na jednoj press konferenciji otvoreno progovorio o svojoj seksualnoj orijentaciji priznavši da je biseksualac.

Ja sam biseksualac
- Prije nego što sam se proslavio bio sam samo dječak koji je pisao pjesme u svojoj sobi, a šansa da se predstavim na ovako važnoj platformi znači mi tako mnogo jer se mogu predstaviti, ne samo kao umjetnik, nego i kao ljudsko biće. Ja sam mnogo više od umjetnika. Ja sam čovjek, biseksualac, glazbenik, netko tko stoji iza svojih riječi. Ponosan sam na samoga sebe jer sam dobio šansu da pokažem tko sam i što sam - izjavio je Duncan samo nekoliko dana pred početak Eurosonga.

Za potpuni spektakl na ovogodišnjem natjecanju za najbolju pjesmu Europe, u revijalnom dijelu programa, Madonna je izvela dvije pjesme, “Future” i svoj veliki hit iz 1989. godine “Like A Prayer”, a nastup je obilježio i njezin kostim koji je dizajnirao poznati kreator Jean Paul Gaultier koji je bio inspiriran historijskim likom Ivane Orleanske.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”