TvObzor
DRAMSKA SERIJA GRAD NA BRIJEGU

Samo loši dečki shvaćaju
Objavljeno 7. lipnja, 2019.

Kevin Bacon i Aldis Hodge imaju glavne uloge u novoj dramskoj seriji "Grad na brijegu" (City on a Hill) kabelske mreže Showtime, čiji su izvršni producenti holivudske zvijezde Ben Affleck i Matt Damon. Istaknuta istraživanja bostonskog kriminalnog svijeta bila su rezervirana za film bilo da se radi o "Pokojnima", "Gradu lopova" ili mnogim drugima. Ali sada bostonski policajci i pljačkaši dolaze na televiziju, i to na Showtime.

Utemeljena na originalnoj ideji spomenutog Afflecka i koautora Chucka MacLeana, serija je smještena u Bostonu početkom devedesetih godina kad je grad bio prepun nasilnih kriminalaca koje su lokalne agencije za provedbu zakona, u kojima su korupcija i rasizam bili norma, samo još više osmjelile, sve dok se sve to nije iznenada promijenilo. Drama je fiktivan prikaz onoga što se naziva "Bostonskim čudom" i prati afroameričkog okružnog tužitelja, Decourcyja Warda, koji dolazi iz Brooklyna zalažući se za promjene te sklapa nevjerojatan savez s korumpiranim, ali poštovanim veteranom FBI-a Jackiejem Rohrom, zainteresiranim za zadržavanje statusa quo. Zajedno kreću na obitelj pljačkaša oklopnih vozila u slučaju koji će narasti do te mjere da će uključiti - i u konačnici potkopati - cijeli kaznenopravni sustav Bostona.

- Kevin Bacon zrači inteligencijom i misterijem u svakoj ulozi koju igra. On je nadaren, očaravajući glumac koji će biti savršen partner Aldisu Hodgeu, jednom od holivudskih talenata u usponu i nekome tko je spreman stati u središte ove snažne drame – rekao je David Nevins, predsjednik i glavni izvršni direktor Showtimea. "Grad na brijegu ima privid klasične bostonske drame s policajcima i pljačkašima, a zapravo zaranja duboko u same institucije koje prikazuje. Serija je zapravo prodoran pogled na veći sustav kaznenog pravosuđa i one koji u njemu djeluju."

Bacon je posljednje glumio u Amazonovoj seriji "I Love Dick", a Hodge u seriji "Underground" WGN Americe. Sporedne uloge igraju Kevin Chapman, Amanda Clayton, Rory Culkin, Jill Hennessy, Cathy Moriarthy, Kevin Dunn i Michaela McManus. Prvu epizodu nove serije "Grad na brijegu" američki će gledatelji premijerno moći pogledati 7. lipnja na internetskim stranicama Showtimea, a na samom TV programu nekoliko dana kasnije, 16. lipnja.

Adrian ANDREJEK
ŽANR: drama

AUTOR: Ben Affleck, Matt Damon

ULOGE: Kevin Bacon, Aldis Hodge, Kevin Chapman, Amanda Clayton, Rory Culkin

MREŽA: Showtime

PREMIJERA: 16. 6.

EPIZODA: 12
Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike