TvObzor
PICKBOX NOW: BRITANSKA KRIMISERIJA “SPASI ME”

Inteligentni triler nabijen misterijem, konfliktima, humorom i nasiljem
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Tvorac serije, scenarist, redatelj i glavni glumac Lennie James dobitnik je nagrade za najboljeg dramskog pisca

Britanska dramska krimiserija “Spasi me” (Save Me) dobitnica je nagrade Royal Television Societyja za najbolju dramsku seriju 2019. godine. Njezin tvorac, scenarist, redatelj i glavni glumac Lennie James (Line of Duty, The Walking Dead, Fear the Walking Dead) dobitnik je nagrade za najboljeg dramskog pisca.

Za uspješnu seriju James je okupio već poznati produkcijski tim s kojim je radio na krimiseriji “Na dužnosti” (Line of Duty). Zbog iznimne uspješnosti “Spasi me” uskoro će dobiti i drugu sezonu koja se upravo snima. Šest napetih epizoda prve sezone pogledajte već sada na Pickbox NOW.

U seriji pratimo Lennieja Jamesa, koji tumači ulogu Nelsona “Nellyja” Rowea. Nelly voli piće i žene, ali je dobra srca – pomaže susjedima, za svakoga ima osmijeh na licu. Ipak, jutra započinje viskijem i ćudljive je naravi. Nellyjev se život preokrene kad njegova kći Jody, koju skoro nikad nije vidio, misteriozno nestane. Istraga kreće, a on postaje jedan od osumnjičenika za njezinu otmicu. Zbog toga odluči sam krenuti u potragu za svojom nestalom kćeri i ne preza ni pred čim kako bi otkrio istinu. U tom procesu otkrit će više o sebi i onima oko sebe nego što je to ikada očekivao. U ostalim ulogama su Suranne Jones kao Jodyna majka Claire, Stephen Graham kao Nellyjev najbolji prijatelj Melon te Jason Flemyng kao tehnostručnjak i osuđeni seksualni prijestupnik Tam.

“Spasi me” serija je nabijena misterijem, konfliktima, humorom, boli i nasiljem, a sve se to spaja u vrlo inteligentan triler. Priča se vrti oko središnjeg misterija, no ima više slojeva, a svaki dodaje još intrige. James je odličan u ulozi kompleksnog Nellyja, a kritika hvali i genijalnu glumicu Suranne Jones kao Jodynu majku i Nellyjevu bivšu ženu. Njih dvoje nemaju ništa zajedničko i žive potpuno drukčije živote – što priču čini još zanimljivijom.

Originalna, misteriozna i napeta, nova serija “Spasi me” s Lennyjem Jamesom u glavnoj ulozi prava je krimiposlastica. Svih šest epizoda gledajte na Pickboxu NOW.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

OSTAVIO JE NEIZBRISIVI TRAG U FILMSKOJ GLAZBI

Ennio Morricone: Genij kojeg smo voljeli

ARCA: KICK I (XL)

Sinoć dok sam plesao

ANEZI PREDSTAVLJA VESELU LJETNU PJESMU “OPA E”

Deseti singl najavljuje izlazak prvog albuma