Tehno
SAVJETUJEMO:

S pomoću pametnog telefona snimite odlične fotografije
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Donosimo pet zlatnih savjeta za besprijekorne fotografije snimljene mobilnim telefonom

Kako snimiti odličnu fotografiju na pametnom telefonu? Donosimo pet zlatnih savjeta za besprijekorne fotografije snimljene telefonom:1. Za čistiju fotografiju prvo očistite leću

Mobiteli su nam stalno u rukama, u torbi ili u blizini hrane. To, naravno, rezultira prljavim staklom objektiva i lošim fotografijama. Često je i selfi zamućen upravo zbog prljavštine na kameri. Za čišćenje nikako ne koristite odjeću koju imate na sebi, nego se poslužite krpicama od mikrovlakana ili, u najgorem slučaju, čistom pamučnom majicom.

2. Naučite pravilno držati mobitel

Mnogi će reći - pa znam kako se drži mobitel. Ipak, nije zgoreg podsjetiti kako će fotografije najbolje ispasti ako ga držite s obje ruke. I sami znate da već i najmanji pomak miče fokus i rezultira zamućenim fotografijama. Imate li u blizini zid ili neku čvrstu površinu na koju možete nasloniti mobitel, pomozite si i uhvatite konačno taj savršeni zalazak sunca koji će dobiti brdo lajkova na Instagramu. Nedostaje li vam oslonac, a ruke nisu dovoljno mirne, savjet je da kleknete i gornji dio ruke naslonite na drugo koljeno kako biste uhvatili fokus.

3. Pravilno koristite rezoluciju i zoom

Za najkvalitetniju fotografiju potrebno je uvijek koristiti najvišu dostupnu rezoluciju u postavkama fotoaparata. Također, pomoći će i prirodan izvor svjetlosti, samo je važno paziti da ne udara izravno u objektiv. Kada zumirate, vaš telefon reže dio slike koji ne želite, a ostatak povećava pa pripazite koliko zumirate željeni objekt. Ako je moguće, radije se približite ili sliku naknadno izrežite.

4. Snimanje noću je moguće uz male trikove

Većina kamera ne hvata baš dobre fotografije noću. Jedan od načina kako tomu doskočiti je postavljanje ISO vrijednosti, odnosno osjetljivosti na svjetlo, na višu razinu. Također, pomaže povećanje vremena fokusiranja. Što je ono duže, šanse da fotografirani objekt ili osoba ispadnu bolje se povećavaju.

5. Odaberite pravi mobitel

Proljeće je pravo vrijeme za novi mobitel s pomoću kojeg ćete snimati fotografije vrijedne dijeljenja. Jedan od njih može biti i Huawei Mate 20 lite. Profesionalna HDR tehnologija unaprijeđena umjetnom inteligencijom pruža pregled videa i fotografija u realnom vremenu, a boje i snimke ostaju živopisne čak i kod pozadinskog kontra osvjetljenja. Sjajne boje, izvanredna jasnoća i fenomenalan 6,21-inčni FullView zaslon odlike su Huawei P Smart 2019 mobilnog uređaja. Dvostruki 13+2 MP digitalni fotoaparat s LED bljeskalicom i 8 MP selfi kamera uhvatit će sve živopisne detalje i pružiti prirodan bokeh efekt na fotografijama.
Marin Režić
Možda ste propustili...