Regija
NAŠICE SLAVE OD SVIBNJA DO SRPNJA

Za 790 godina grada brojni
kulturni i sportski događaji,
koncerti Belana i Stipaničeva
Objavljeno 5. lipnja, 2019.

NAŠICE - Proslava Dana grada počela je još krajem svibnja, a za Našičane i sve njihove goste pripremljen je šarolik slavljenički program upotpunjen dvama velikim koncertima hrvatskih glazbenika. Za danas, 6. lipnja, u 19 sati dogovoren je 3. Memorijalni kadetski šahovski turnir "Antun Jakobović" u organizaciji ŠK-a "Slavonac Našice"; nešto prije održat će se svečana akademija "Gradu u čast" u Osnovnoj školi Dore Pejačević. U Zavičajnom muzeju Našice danas će u 19.30 biti predstavljen zvučni nosač mješovitog pjevačkog zbora i A sastava folklorne sekcije HKD-a Lisinski u povodu 130 godišnjice postojanja. Kraj tjedna obilježit će proglašenje najljepše našičke okućnice te Alpe Adria Cup – regionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju.

Kako je ovo vrijeme i završetka obrazovne godine, od vedrih i bezbrižnih dana svečanim programom u petak, 7. lipnja, u 19 sati s vrtićem će se pozdraviti mališani Dječjeg vrtića Zvočić. Plesni i raspjevani koncert održat će u sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava. U 19.30 sati u Muzeju će se otvoriti samostalna izložba Siniše Zupćića "Našičke vedute". Subota počinje Danima otvorenih vrata tehničke kulture u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz još nekoliko događanja. Večernji program seli se u mjesto Lilu, gdje se održava Fišijada, a sve će se začinit pjesmom jer u Muzeju će se s početkom u 20 sati održati smotra pjevačkih zborova u organizaciji HKD-a Lisinski. Oni pak koji više vole adrenalin mogu uživati u borilačkom spektaklu Impact Fight Night, koji počinje u 20 sati u sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava. Nedjelja je dan za šah i 33. Memorijalni šahovski turnir "Valent Pintarić" u Velimirovcu, a radni tjedan počinje trodnevnom pripravom za svetkovinu sv. Antuna Padovanskog.

Utorak. 11. lipnja, obilježit će pjesma, prvo kroz proslavu Dana škole u Jelisavcu, zatim kroz prijam članova i voditelja Tamburaškog društva "Dora Pejačević" i Osnovne glazbene škole Kontesa Dora u 19 sati u dvorani SŠ I. Kršnjavoga, nakon čega, u 20.30, slijedi koncert zbora Gradske udruge umirovljenika Našice. U srijedu, 12. lipnja, održat će se brojna sportska natjecanja u Jelisavcu i Našicama te svečana sjednica Gradskog vijeća u 18 sati u dvorani SŠ I. Kršnjavoga. U 21 sat je koncert Nene Belana i Tamburaškog orkestra "Kontesa Dora". Na sam Dan grada, 13. lipnja, u 9 sati kreće procesija središtem grada. Na ljetnoj pozornici pokraj dvorca Pejačević u 21 sat počinje koncert Đanija Stipaničeva.
Ivona Ćosić

U ponedjeljak počinje trodnevna priprava za svetkovinu sv. Antuna, a procesija kreće na blagdan u 9 sati
Možda ste propustili...

U HRVATSKOJ 400.000 HEKTARA NEOBRAĐENE ZEMLJE

Uz pametnu politiku moglo bi se hraniti 11 milijuna ljudi

OPĆINE U PROBLEMIMA S LIKVIDNOŠĆU

Zbog povrata poreza proračuni bez prihoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLUKA MINISTARSTVA GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA

U Općini Čeminac ukinuta “traktorina”

2

JOSIP ŠARIĆ GRADONAČELNIK GRADA OTOKA

Grad Otok među deset najuspješnijih gradova u Hrvatskoj

3

DIŽU ZDRAVSTVENI STANDARD

Županija će nabaviti uređaj za otkrivanje uzročnika COVID-19