Regija
ŽALE SE NA SMANJENU PREGLEDNOST CESTE

Vozačima iz Đurića i Račinovaca ploča zaklanja pogled?
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
Općinski načelnik Gunje Anto Gutić smatra da vozači ipak malo pretjeruju
ĐURIĆI/GUNJA - Vozači iz Đurića i Račinovaca negoduju zbog lokacije na kojoj je prije nekoliko dana osvanula ploča s natpisom "Općina Gunja". Postavljena je, kažu, na samom križanju sporedne ceste koja vodi iz Đurića na glavnu cestu Drenovci – Gunja što, smatraju, nije dobro rješenje jer im, kako tvrde, znatno smanjuje preglednost ceste.- Na mjestu gdje se iz Đurića izlazi na put Drenovci - Gunja postavljena je velika ploča koja nam zaklanja pogled s desne strane i teško je vidjeti ide li koje vozilo iz smjera Drenovaca. To raskrižje u naselju Velebit, gdje je i put za svetište Šumanovci, godinama je crna točka u prometu. Ondje je poginulo već osam osoba i bojimo se da će zbog smanjene preglednosti biti novih nesreća. Da je ploča bar postavljena na dva stupa, na dva nosača kao i inače, ne bilo problema jer je između njih otvoren prostor koji omogućuje preglednost ceste, ali ova je na postolju od punog panela i to je problem - žale se vozači. Napominju da na toj dionici ceste između Drenovaca i Gunje vozači vole malo više stisnuti papučicu gasa, brže se vozi i nije im nimalo ugodno što im ploča sada zaklanja pogled.

- Naravno da ploča s nazivom mjesta ima svoju svrhu, ova doista lijepo izgleda, ali tu ne treba stajati! Ako nam načelnik Gunje ne vjeruje, neka sjedne u automobil, krene u smjeru Đurića, vrati se nazad i sam se uvjeri - poručuju vozači.

Čelni čovjek Gunje Anto Gutić bio je zatečen iznesenim primjedbama i smatra da vozači ipak malo pretjeruju.

- Prije postavljanja ploče sve smo provjeravali, sjedali u automobil i izlazili s te ceste, čak i u traktoru, sve smo gledali. Procjene su da ta ploča ipak ne zaklanja preglednost ceste koja je od strane Drenovaca već ionako loša jer ondje je i autobusno stajalište, a bilo je žbunje koje je sada uklonjeno. Ponovno ću osobno otići na lice mjesta i sve provjeriti - kazao je. Napominje da je Općina postavila tri ploče na ulazu u Gunju, iz smjera Županje, Brčkog i Drenovaca.

Na izlazu iz katastarske općine Gunja prema Drenovcima s lijeve strane ceste nije bilo mjesta, ondje je, pojasnio je, u dogovoru sa župnikom postavljena nova ploča na ulazu u svetište Šumanovci pa su ploču "Općina Gunja" morali prebaciti na desnu stranu.

- Rekao sam i komunalnom redaru da sve dobro provjere prije postavljanja i smatram da vozačima koji pažljivo voze, a to bi trebali svi budući da se uključuju sa sporedne na glavnu cestu, ploča ne smanjuje preglednost. Tamo je znak obveznog zaustavljanja "stop" i svi bi morali stati i uvjeriti se da iz suprotnog smjera ne dolazi nitko. Ako je baš krajnja nužda, mogu i desetak centimetara izaći i na glavnu cestu i provjeriti približava li se kakvo vozilo - kaže Gutić.

Poručuje da će u svakom slučaju sve provjeriti, nitko ne želi, kaže, da se dogodi bilo kakva nesreća, a sigurnost sudionika u prometu prioritet je i zajednički cilj.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLUKA MINISTARSTVA GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA

U Općini Čeminac ukinuta “traktorina”

2

JOSIP ŠARIĆ GRADONAČELNIK GRADA OTOKA

Grad Otok među deset najuspješnijih gradova u Hrvatskoj

3

DIŽU ZDRAVSTVENI STANDARD

Županija će nabaviti uređaj za otkrivanje uzročnika COVID-19